• d e s i r e f o r t h e f u t u r e . b l o g s p o t . f i

perjantai 15. heinäkuuta 2011

Lifestyle.

Läheisriippuvuuden tuntomerkkejä.
" Älä puhu, älä luota, älä tunne ! "

" Läheisriippuvuus on sairaus tai sairaudenkaltainen tila, 
joka syntyy kun ihminen elää jonkin hyvin voimakkaan ilmiön läheisyydessä, eikä 
kykene käsittelemään tätä ilmiötä persoonallisuudessaan vaan sopeutuu siihen. " 


-

Kontrolli (sama teksti edellisessä postauksessa).
" Elämä ei tule kantamaan minua vaan minun on otettava se omiin käsiini. "

- Ihmisellä on pakonomainen tarve kontrolloida omia tunteitaan, toisia ihmisiä ja yleensä elämää. Tarve voi nousta varhaisista kokemuksista, jotka ovat olleet pelottavia tai kauhua herättäviä.  Tällaiselle ihmiselle kontrollista liopuminen voi palauttaa mieleen saman tunnetilan, jossa hän oli pienenä isän heiluessa lihakirveen kanssa ja uhatessa tappaa koko perheen. Kontrollista luopuminen merkitsee hänelle samaa kuin kuolema tai totaalinen luhituminen. Päätös kontrolloida kaikkea syntyy lapsen päässä siinä vaiheessa kun hän huomaa, ettei hän voi luottaa kehenkään. Kukaan ei tule antamaan hänelle turvaa, niimpä hän hankkii itse itselleen turvan hallitsemalla kaikkea mikä hänen ympärillään on. Kaikki sellainen jota hän ei hallitse herättää hänessä kauhua.
   Elämäänsä hallitsevasta ihmisestä voisi sanoa, että hän on sairastunut vahvuuteen. Hänen on tavallaan pakko olla jatkuvasti varuillaan ja valppaana. Hänen maailmansa on ikäänkuin juuti luhistumaisillaan. Tätä luhitumista vastaan on varustauduttava. Tällaisen ihmisen on tiedettävä kaikki, osattava kaikki ja hallittava kaikki.


Heikko minuuden kokemus. 
" Kaikkein vaikein kysymys vastata tällaiselle ihmiselle on: Mitä sinä haluat ? "

- Usein kuulee LR -persoonallisuuden sanovan, ettei hän tiedä kuka hän on. Tämä lienee useimmilta ihmisiltä kuultu lausahdus, mutta LR - persoonalla minuuden kokemuksen puuttuminen on usein niin voimakas, että hänellä ei ole aavistustakaan siitä, kuka hän on. Hän ei tiedä mistä hän pitää. Minkälaiset värit ovat hänen värejään, minkälaisia vaatteita hän haluaa pitää, miten hän haluaa sisustaa kotinsa, minkälaisessa talossa hän haluaa asua, minkälaisella autolla ajaa ?
 

Tekemistä olemisen puutteessa.
" Hänellä on kiire omaan itseensä, mutta sinne pääsee pysähtymällä, uskaltamalla kurkistaa sielunsa sisälle ja myöntämällä aluksi oman elämänsä tyhjyys ja mieletön ryntäily. "

- Vahvan minuuden omaava ihminen näkee suuren arvon olemisessa. Hänellä on kyky olla syvällisesti koko persoonallaan läsnä tässä hetkessä riippumatta siitä mitä siinä hetkessä on. Hänen ei tarvitse pakonomaisesti ajaa takaa seuraavaa hetkeä. Minuuden puuttuminen pakottaa ihmisen hakemaan omaa arvoaan seuraavasta hetkestä, sillä siellä kangastaa täyttymys. Hänestä kehittyy sitten kun -ihminen. " Sitten kun saan palkankorotuksen, sitten kun asuntolaina on maksettu, sitten kun vaimo on vaihdettu, sitten kun perustan oman yrityksen. " .. Sitten elämä alkaa ! Tällaisella ihmisellä on aina kiire, vaikkei hän tiedä mihin. Mikä on se, jota hän ajaa takaa ? Tätä hän ei tiedä, koska hänellä ei ole aikaa pysähtyä ajattelemaan. Ajattelu on ajanhaaskausta, ajan, joka tulee käyttää esimerkiksi tehokkaaseen ajankäytön suunnitteluun.
   Silloin kun tekeminen hukuttaa elämisen alleen ja silloin kun tekemistä erehdytään luulemaan elämäksi, silloin ollaan harhateillä. Elämä ei ole suorittamista vaan elämistä. Suoritusvimmassa elävä ei osaa kuunnella omaa väsymystään vaan piiskaa itseään yhä suurempiin suorituksiin, yhä tehokkaampaan ajankäyttöön. Seurauksena on erilaisia väsymys- ja uupumisreaktioita, joista on opittu käyttämään burn out -nimitystä.


Ylivakavuus. 
" Kärsimys on elämäntapa ! "

- Elämä on vakava jutu. Näin ajattelee ihminen, jonka elää on pääasiassa ollut hengissä selviämistä, kulkemista kriisistä kriisiin. Ylivakavuuteen liittyy vaikeus leikkiä ja pitää hauskaa. Usein LR -persoona on kasvanut kodissa, jossa leikki käsitettiin oivalliseksi tilaisuudeksi tehdä toiselle kiusaaa ja häpäistä toisen persoonaa. Seuraleikit ja pelit muodostuivat tällaisissa perheissä vakaviksi kilpailutilanteiksi, joissa liossa saattoi olla osallistujien koko ihmisarvo. Häviäjien persoonaa ilkuttiin ja koko tilanne saattoi muistuttaa kidutustilannetta, jonka tavoitteensa oli toisen persoonan tappaminen.
   Vakavan persoonan piirteisiin kuuluu myös vaikeus ottaa toisilta vastaan hoivaa. Tämä siksi, että hänen elämänsä käsikirjoitukseen kuuluu itsestään selvänä asiana että elämän tulee olla vaikeata ja tuskallista taakkojen kantamista.


Kaiken tuon näen itsessäni. 
Kaikki se salailu ja häpeä.

-

" Moi. Oon miettinyt. Sun rahankäyttö ja asenne elämiseen ei ole kohdillaan. Ryyppäät ja juhlit. Et ota vastuuta. Jos yrittäisit, olisi kiva tukea. Mutta ei silloin kun tilanne on tämä. Näytit aika pahalta kun sut näin viimeksi. Alkoholi ja lääkkeet, siitä on varoitettu, et välitä. Isoäiti murehtii, valvoo yöt. Et ota huomioon muita. Sun pitäisi ryhdistäytyä ja opetella oikeesti elämään. Työ on siksi erittäin tärkeä asia, ilman ei tuu pärjäämään. Oot kohta tuhlannu äitisi perinnön. Olet varmaan huomannut ettei sossu kaikkea maksa. Teit ratkaisusi ja lähdin uhoten, että pärjäät. Tervetuloa aikuisten maailmaan. En rahoita ryyppäämistä. Tuen muilla keinoin. Tajuat joskus vuosien päästä asian ytimen. "
   - Ja tämä kaikki vain siksi, koska kysyin, aikooko hän auttaa minua autokouluun liittyvien laskujen kanssa, niinkuin oli luvannut auttaa. No eipä näköjään auta ei. En enään käsitä, mikä tuota naista vaivaa. Ensin halutaan auttaa ja sitten olenkin täysin perseestä revitty, enkä ansaitse minkäänlaista rahallista tukea häneltä ? What the fuck is happenin' ?! En enään ymmärrä (sijais) äitiäni, en todellakaan. Hänen mielipiteensä ja aikomuksensa vaihtuvat yhtä usein kuin vaatteet ylläni. " Tervetuloa aikuisten maailmaan. " Kyllä, ihan vitun mukava tämä aikuisten maailma ! This shit sucks.
   Hän ei tiedä, kuinka olen viimeisen kuukauden elänyt. Hänellä ei ole hajuakaan siitä, kuinka otan elämästä vastuuta, kuinka tarkkailen rahan käyttöäni .. Olen niin helvetin ärtynyt. Olenko tosiaan noin epäonnistunut ihmisenä ? Mitä minä nyt teen ? Otan häneen yhteyttä ja saan samankaltaisen viestin takaisin, vai annanko olla ? Miten hän voi ylipäätään sanoa minulle noin ? Olen surullinen hänen sanojensa takia, lähes pettynyt itseeni ..
-


Anteeksi videon epätarkkuus.

-

Pakko alkaa pätemään .. selasin Herrpi.net sivustolta käärmeaiheisia keskusteluita ja ..

" Nyt on kyllä pakko sanoa, vaikka joku herneen nokkaan vetäisikin, että mitä ihmettä käärme tekee melkein päivittäin räplättävänä tai kaulalla roikkumassa monta tuntia kerrallaan ?? Matelija ei ole mikään syli- eikä seuraeläin. Sen paikka on terraariossa, jonne sille on luotu asianmukaiset olosuhteet ja turvallinen ympäristö. Käärme on yksineläjä, jolla ei ole tarvetta seuralle, eikä kosketukselle. Jos paijattavaa haluaa, ostakoon vaikka marsun. " 

" Mä väitän edelleen, että yksikään käärme ei käsittelystä nauti. Ne ei ole seuraeläimiä, joilla olisi tarvetta tulla paijatuksi. Se on matelijan turhaa inhimillistämistä väittää, että se jotenkin erityisesti tykkäisi siitä jatkuvasta käsitelystä. Enkä taatusti ole näkemykseni kanssa yksin. " 

- Vitut sanon minä käärmeen omistajana ! Vaikka olenkin vasta vuoden ajan omistanut lemmikkini, voin suoraan sanoa, että kommentti oli harvinaislaatuisen tyhmä, eikä tuo käärmeen kasvattaja ole hyvää luokkaa lähelläkään. Kyllä omistaja itse tietää, mikä on omalle suojatilleen, omalle yksilölleen parasta. Kratos tykkää olla sylissä, kietoutuneena käsivarren tai kaulan ympärille. Se on todella utelias, menee lähestulkoon jokapaikkaan, minne vain pääsee. Vierastaa kaikkia muita paitsi minua. Itse olen saanut suojatistani, rakkaimmastani sen käsityksen, että se tosiaan tuntee omistajansa, emäntänsä, äitinsä .. ♥ Käärmeen kasvatuksen "ohjeissakin" annetaan selkeästi tieto, että lemmikki täytyy sopeuttaa käsittelyyn ja ihmise läheisyyteen. Käärme on yksineläjä, se on totta, mutta jokainen on yksilö ja jotkut yksilöt pitävät käsittelystä. On turha väittää, ettei mikään käärme nauti omistajan rakastavasta käsittelystä. 

-


-


Olen totaalisen ihastunut
Ke$ha 'n musiikkiin ja tämä
biisi on yksi suosikeistani ♥ !

-


Welcome to my life ! ♥

5 kommenttia:

 1. Ehkä sun käärme tahtoo pihalle tai terraario on liian pieni? Se on hurjan söpö niinkun sinäkin <3

  VastaaPoista
 2. Hei mistä sä löysit tollasen ketjun ja paljo makso? Ite oon kans sellasesta haaveillu :3

  VastaaPoista
 3. Glitteristä :) Taisi olla 3,90e

  VastaaPoista
 4. sanotaan että rambossa on kaikkea : D sekarotuinen, siinä on viittä erikoiraa, ja nyt vedetään arpapeliä että mitä se nyt eniten olisi.
  Laitan myöhemmin ehkä kuvia : >

  ps. mullakin on toi JC:stä ostettu risti korvikset, ne on ihanat <3
  t. sophie (joka edelleenkään ei saa kommentoitua kuin nimettömänä)

  VastaaPoista
 5. Oon sinun kanssa samaa mieltä tuossa käärmeasiassa. Toki se on yksilöllistä jokaisen käärmeen kohdalla. Entisenä käärmeenomistajana meidän Jylppy tykkäsi makoilla partsilla sylissä jopa puolikin tuntia liikkumatta kun aurinko paistoi. Toisinaan se luikerteli paidan sisään ja jäi lepäämään lämmintä ihoa vasten. Kyllä sen käärmeestä huomaa tykkääkö se käsittelystä vai ei.

  VastaaPoista