• d e s i r e f o r t h e f u t u r e . b l o g s p o t . f i

sunnuntai 7. elokuuta 2011

Itsenäistyminen ja mielenterveys.


-


-

Uuden kotini sisutaminen on vihdoinkin virallisesti alkanut ! Vallitsevina väreinä siis musta ja tumman lila. Ensimmäinen sisustusostos päivä päättyi kahteen lilaan mattoon, kahteen aivan törkeän ihanaan kynttilän jalkaan / pidikkeeseen, erilaisiin liloihin kynttilöihin ( koska rakastan kynttilöitä ), kahteen lilaan tablettiin, koristeltuihin liloihin tyynynpäällisiin, pinkkiin keittiövälineistöön ja liloihin muovisiin skumppa laseihin ! ♥ Hintaa näillä kaikilla oli yhteensä alle 70 euroa. Onneksi Tarjoustalo on halpa. Tulin todella hyvälle tuulelle tästä ostos reissusta, varsinkin siksi että rahaa ei palanut yhtään niin paljon kuin kuvittelin ! Olen yhtä hymyä ja täynnä suunnitelmia. M auttaa minua ja antaa omien mielipiteidensä ja ideoidensa kuulua. Onneksi, sillä hän on saanut hyviäkin ideoita sisutamisen suhteen ! Seuraavaksi kohtasimmekin jo aiemmin mainitsemani Helvetin, eli Ikean ! Se oli 50/50 tullaanko sieltä elävänä takaisin vai ei, mutta koetuksesta selvittiin. Verhot, koristetyynyt, lakanat, kynttilät, valokuvakehykset, kynttilänjalat, pyyhkeet, keittiötarvikkeet, muoviset kukat, säilytys laatikot, pöytäliina .. Ikeasta ( ja parista muustakin kaupasta )  tarttui lähestulkoon kaikki tarvittava mukaan. Suunnittelin vielä myöhemmin maalauttavani kamalan kellertävät seinät luonnon valkoisiksi, ettei asunto olisi liian synkkä. Mutta tämä on edessä vasta, kun kaikki muu on saatu kuntoon. Ihan vain siksi, etten stressaantuisi liikaa kaikesta tekemisestä ja suunnittelusta. Nykyiset kamalat vaalean ruskeat kalusteet, eli keittiön pöytä, neljä tuolia ja lasipöytä, tulevat saamaan uuden värin, eli tottakai mustan.
   Rahaa paloi seuraavana shoppailu päivänä tosin aivan jumalattoman paljon, n. 230euroa. Eihän siinä mitään, ei se liikaa ole, mutta heti seuraavana päivänä tilini saldo väheni 800'lla eurolla. Kiitos vuokran- sekä vakuuden maksun eräpäivän. Melkein ahdistaa, kun tiedostan, että 1000 euroa on kadonnut kuin tuhka tuleen kahden päivän aikana. Sossu tosin lupautui auttamaan rahallisesti asunnon sisutuksen kanssa, mutta eipä ole sieltä kuulunut mitään yhteydenotto yrityksistäni huolimatta. Haistakoon vitun, olen joutunut itse omasta säästötilistäni kustantamaan asioita, jotka sossun piti kustantaa. Minulle luvataan rahallista apua ja tukea, mutta missä se apu ja tuki on, kun sitä tarvitsen, kun sen pitäisi olla luonani ? Perkele, en ole koskaan ollut tyytyväinen sosiaalityöntekijöiden toimintaan, enkä ole nytkään. 


Tykkään iahn törkeän paljon nykyisestä "ruokailutilasta",
vaikka se ei olekkaan vielä täysin valmis.

Tehtävää on vielä, mutta tässä kuvia keskeneräisestä
asunnosta ja sen sisustuksesta. 

-

Olen viimepäivinä miettinyt paljon nykyistä mielentilaani. Mielialani on jo pitkään ollut erilainen kuin ennen, en osaa tosin sanoin kuvailla millä lailla. Varsinkin nyt, kun olen päässyt omilleni, muuttamaan omaan asuntoon, kaikki on niin erilaista. Olen erilainen kuin ennen, tai ainakin käyttäydyn ja reagoin asioihin eritavalla. Johtuneekohan tämä siitä, että nyt kun olen itsenäistynyt, tiedostan tekeväni itse omat päätökseni ja kestämään seuraukset. Olenko vihdoinkin ymmärtänyt ja ottanut vastuun omasta elämästäni ?
   Ahdistusta ilmenee nykyisin vain todella laimeasti. Se on kuin pala kurkussa, tunne että joku kuristaisi. Se on levottomuutta ja tietämättömyyttä siitä, mitä seuraavaksi pitäisi tehdä. Ja siinä se. Ennen ( niinkuin vanhat lukijat varmasti muistavat ) kuvasin ahdistustani sietämättömäksi. Se tunne oli niin kamala, että joskus halusin vain kuolla, ettei minun tarvitsisi sietää sitä tunnetta enään.
   Masentuneisuutta en ole kohdannut aikoihin. En oikeastaan edes muista täysin, miltä se joskus silloin ennen tuntui. Siitä on niin kauan aikaa, kun ryvin viimeksi toistuvan vakavan masennusjakson pohjamudissa. Silloinkin olisin vain halunnut nukkua pois. Tämäkään tunne ei ole aikoihin halunnut päästä valoilleen. Vain sinä  räänä viikonloppuna, lauantai aamuna tunsin olevani masentunut ja tuskastunut, mutta se katosi kuin aurinko horisontin taa. Minne diagnoosieni ilmentymät ovat kadonneeet ?
Lääkkeiden ansiota ? Eikö Seroquelin pitänytkin vaikuttaa vasta pitkän ajan kuluttua ? Onko se aika vihdoinkin koittanut ? Jaksoinko minä todella, kestinkö minä tosiaan sen koko paskan ? Jaksoinko minä odottaa niin vitun monta kuukautta, jotta oloni paranisi ? Nähtävästi jaksoin, ja olen itsestäni ylpeä. Minä siedin sen kaiken, ja nyt saan palkkioni, paremman olotilan, jota olen odottanut kuin kuuta nousevaa. Toivon vain, että tämä kestää. Toivon vain, että tämä on lääkkeiden ansiota.


Yleinen ahdistuneisuus näkyy minussa kuitenkin edelleen. Ei tosin ulkoisesti muille ihmisille, mutta itse huomaan ja tiedostan sen jatkuvasti. Lihaksien jännnittäminen. Olen jatkuvasti jumissa. Jännitän lihaksiani jatkuvasti, enkä pysty olla rentoutuneena kuin 100% 'n keskittymisen alaisena. Heti, kun ajattelen jotain muuta kuin itseni pakottamista rentoutumiseen, lihakseni jäykistyvät samantien. En voi tälle mitään. Olisi ihanaa voida rentoutua, mutta en osaa. En edes muista, miltä henkinen ja fyysinen rentoutuminen tuntuu.

10 kommenttia:

 1. Musta se riippuu ihan kasvonpiirteistä ja tyylistä, että sopiiko lyhyet vai pitkät, itse en ittelläni pitänyt kauheasti lyhyistä hiuksista, että pitkät pitää olla, mutta oon nänhy tosi seksikkäitä naisia lyhyellä tukalla ja en ole kyllä missään nimessä niitä pojaksi luullut xD Ja sekin riippuu ihan siitä että miten ittensä laittaa, vaikka olisi kuinka pitkät hiukset ni et sä silti välttämättä näytä kauhean naiselliselta xD

  VastaaPoista
 2. HAh! Luin ton saman cosmon jutun, ja pakko sanoa vaan, että ihan täyttä roskaa. Pisti vähän vihaks kanssa, olin muistaakseni itse eri mieltä kaikista vastauksista :D vaikka toisaalta.. eipä sillä mulle ainakaan niin oo väliä, että mistä cosmomiehet tykkäävät, phyh.

  VastaaPoista
 3. Lyhyet hiukset (anteeksi kommenttini, en ole mies :---D ) <3_____<3

  VastaaPoista
 4. Iida, cosmomiehet ovat juuri niin cosmon tyyliä .. Huoh, perus muotivaatteisiin pukeutuvia tyylikundeja, huoh. Saisivat hommata haastatteluun muunkinlaisia miehiä.

  Cosmoa lukee varmasti monen tyyliset naiset ( ehkä jopa miehetkin ) !

  BlushFace, lyhyet hiukset ovat minunkin mielestäni paremmat kuin pitkät ! ♥

  VastaaPoista
 5. Ainiin ja samasta artikkelista tuli mieleen, että nauroin kovasti kun joku miehistä sanoi blingvahaus ja toim huom, ei oo kuullukaa xDD

  VastaaPoista
 6. Täysin samaa mieltä kuin Leena ekassa kommentissa.

  VastaaPoista
 7. Onpa ihana lukea, että sun vointi on vähän parempi.

  Hyvät ja huonot jaksot vaihtelevat varmasti jatkossakin, mutta toivotaan rutkasti enemmän sitä hyvää <3

  Ja hykerryttäviä sisustusjuttuja! Pus!

  VastaaPoista
 8. Mä uskon, että aika ei riitä parantamaan kaikkea, mutta toivon ja haluan uskoa että näin ei olisi. Kiitos kommentistasi, tsemppiä ja ihana sisustus! <3

  VastaaPoista