• d e s i r e f o r t h e f u t u r e . b l o g s p o t . f i

perjantai 2. syyskuuta 2011

Alkoholisti ei onnellista päivää nää.

Kello ei ole edes kahdeksaa aamulla, mutta minä olen jo hereillä, syön aamiasita ( jota harvoin teen ) ja luen uusimpia blogitekstejä. Muistan heränneeni painajaisesta, jossa niskaani työnnettiin paksu ja pitkä piikki, josta ruiskutettiin sisääni sinistä nestettä. Jälleen kerran heräsin, nousten istumaan ja pidellen kiinni niskastani. Tuntui edelleen siltä, että joku olisi oikeasti piikittänyt minua. Uni johtui varmaankin edellispäivän käynnistä lävistysliikkeestä ja nännilävistyksistä. Niistä puheenollen, olin nähnyt niin paljon unia, että minun piti aamulla tarkistaa, olenko todella ottanut nännilävitykset. En herätessäni tiennyt, mikä oli totta ja mikä ei. Tapahtuuko teille koskaan tällaista, tai edes jotain samankaltaista ? On hämmentävää, kun en kykene erottamaan unta todellisuudesta.

Mutta päivä osoittautui paljon paremmaksi kuin yö ! :'-) Vaikka en taaskaan mennyt kouluun ..
Mummuni on ihana, osti minulle pyykinpesukoneen, maton, tietokone/työpöydän ja siihen tuolin. I'm happy ! Enään minun ei tarvitse istua tietokoneen ääressä polvet suussa, tai piirtää selkäranka kierossa ja niskat jumissa. " Sä olet kunnollinen ja käyttäydyt niin tottakai mä tahdon sulle ostaa kaikkea. Sisaruksesi ovat täysin eri asia. " Näin saneli rakas isoäitini. Hän on aina ollut nuuka ( vaikka olikin listoissa paikkakuntani kolmanneksi rikkain pari vuotta taaksepäin ), mutta minua hän on tahtonut tukea rahallisesti aina. Varsinkin nyt, kun olen muuttanut omilleni, hän on tahtonut tukea elämääni myös rahallisesti. Ihana mummu.

-
-

Alkoholin suurkulutuksen riskejä:

Unettomuus, hermostuneisuus, masennustilat, hyökkäävyys, keskittymiskyvyn heikkeneminen, muistihäiriöt, aivojen surkastuminen, vilustumistaudit, vastustuskyvyn heikkeneminen, sydämen rytmihäiriöt, verenpaineen kohoaminen, sydänsairaudet, ripuli, mahakatarri, mahaverenvuodot, haimatulehdukset, miehillä impotenssi, naisilla hedelmättömyys, hormonihäiriöt, sikiön kehityshäiriöt, sormien ja varpaiden tunnottomuus, heikkous, vapina, rasvamaksa, maksatulehdus, maksakirroosi, fyysisen suorituskyvyn heikkeneminen, alkoholiriippuvuus ja alkoholisoituminen. 

Eikö tässä ole niitä ihan tarpeeksi ?


- Tahdon oppia hallitsemaan 
alkoholin käyttöäni paremmin.

Aloita muutamalla viikolla.
- Hyväksi todettu tapa aloittaa juomisen hallinta on pysytellä kokonaan erossa alkoholista vähintään kahden viikon ajan ja vasta sen jälkeen lopullisesti pyrkiä tavoitteeseen.

Tarkenna tavoitteesi, tunnista juomatapasi.
- Harjoittele uusia juomatapoja: Laimenna väkeviä juomia, älä juo kaikkea kerralla, vaan siemaile juomia hitaasti, juo välillä alkoholittomia juomia, syö samalla kun juot.

Opettele selviytymään seurassa.
- Kuvittele onnitunut tilanne mielessäsi etukäteen jo pariä päivää aikaisemmin. Älä ylitä asettamiasi tavoitteita tekosyihin vedoten ( " ei yksi paikka pahaa tee, nyt ollaan juhlimassa " ). Opettele kieltäytymään tarjotusta alkoholista, jos et ole sitä pyytänyt.

Alkoholista ei ole auttajaksi.
- Alkoholi ei ole ratkaisu ongelmiin, vaikka se tarjoaakin hetken helpotusta. Alkoholista ei ole apua jos menetät työpaikkasi sen takia, tai puolisosi jättää, podet syyllisyyttä jostakin, tunnet olosi vihaiseksi, tympääntyneeksi, levottomaksi tai turhautuneeksi, haluat selvitä vaikeasta tilanteesta, haluat lääkitä itseäsi saadaksesi unta.

Mitä alkoholin tilalle ?
- Pääset helpommin kohtuukäytön tavoitteeseen, jos löydät muuta tekemistä juomisen tilalle. Pyri käyttämään aiemmin juomiseen kulunutta aikaa ihmissuhteisiin ja niihin asioihin, joita pidät tärkeänä, jotka tuovat sinulle iloa ja joita olet juomisen takia laiminlyönyt. Tärkeää on hakeutua sellaisten ihmisten seuraan, jotka eivät yllytä juomaan !

-


!

6 kommenttia:

 1. itse kun aloitin ketipinorin kaytön aloin näkemään ja muistamaan kaikki uneni, ja myös minulla ne olivat niin todellisia että jouduin usein miettimään pitkään tapahtuiko jotain oikeasti. Nyt olen kai tottunut uniin, ja herään todella harvoin tietämättä mikä on totta...

  VastaaPoista
 2. En tiedä mikä tässä on .. En tiedä miksi heräilen nykyisin unistani, en ole edes uutta lääkitystä aloittanut aikoihin !

  VastaaPoista
 3. Itse olen nähnyt nyt viikon ajan samaa unta joka yö. Ja unen tapahtumat sijoittuvat kotiini. On sitten valveilla aina välillä sellainen olo, että onkohan sitä oikeasti hereillä, vai käykö seuraavaksi taas niin kuin siinä unessa kävisi. Kyllä varmaan ymmärsit..
  En taida olla kommenoinut sulle pahemmin, mutta innokkaasti luen kuitenkin näitä sun postauksia :)

  VastaaPoista
 4. Unet ja niiden seuraukset ovat hämmentäviä .. Kiva kun kommentoit, ♥ !

  VastaaPoista
 5. Nyt mä uskon taas sen, että elämäni voisi tosiaan olla kaiken taistelun arvoista ♥

  VastaaPoista
 6. Sähän syöt ilmeisesti myös sertralinia niinkuin mäkin, se aiheutti ja aiheuttaa mulla ainakin semmosia kausia et unet ei oo semmosia "unimaisia" vaan suht arkisiakin, saatan nähdä tyyliin todellla mielenkiintoista unta jossa täytän pesukonetta ja juttelen äitini kanssa sun muuta, aamulla sitten täytyy tarkistaa että onko näin käynyt vai näinkö unta :D

  VastaaPoista