• d e s i r e f o r t h e f u t u r e . b l o g s p o t . f i

torstai 29. syyskuuta 2011

Tuona päivänä peilikuvasi sai sinut hymyilemään itsellesi.


Kuinka ihanaa onkaan herätä pirteänä ennen auringon nousua. Venytellä ja haukotella sängyn lämmössä ja huomata, että olet hyväntuulinen ja piretä. Sinua ei haittaa, että olet herännyt ennen naapureita, jotka ovat töissä Helsingissä. Istua nyt tietokoneen ääressä kukkakuvioisen kahvikupin ja appelsiinimehu purkin kanssa lämpimät yöhousut jalassa. Kuunnella tietokoneen hurinaa, kahvinkeittimen naksutusta sekä lakanoiden kahinaa miehen kääntäessä aamutokkuraisena kylkeä ja mumisten kirosanoja kohdistettuna tähän aamuun ja väsymykseen.

Suunnittelet päivän ohjelmaksi piirtämistä, valokuvausta, siivousta, kirjoittamista ja mahdollisesti lenkkeilyä ja treenaamista. Kuinka ihanaa onkaan huomata, että hymyilet ilman mitään syytä. Laittaudut. Laitat hiukset ja meikit. Puet vaatteet yllesi ja peiliin katsoessasi huomaat jälleen hymyileväsi. Huomaat näyttäväsi siedettävältä ja päätät päivittää facebookin profiilikuvan. Tahto saada tänä päivänä pelkkää hyvää aikaiseksi. Järjestää asunto uudestaan ja siivota, harrastaa ehkä jopa liikuntaa. Käydä lenkillä ja treenata lihaskuntoa. Tämä taitaa olla hyvä päivä.

-

.. No se päivä oli ja meni. Nuo olivatkin vain aamun tuntemukset ja ajatukset. Hyvä ja pirteä fiilis kesti n. 6 tuntia ja sitten sainkin itseni tylsistymään ja vaivuin laiskuuteen ja jaksamattomuuteen. Sain kuvatuksi, nähdyksi kavereita, siivotuksi ja jopa suunnitelluksi muutaman asukokonaisuuden. Sitemmin minä vain odottelin, että kello kertoisi olevan iltälääkkeiden aika .. Miksi en saa aikaani kulumaan johonkin rentouttavaan, järkevään tai terveelliseen ( esim. liikuntaan, lukemiseen tai piirtämiseen ), vaan tapan aikaa tietokoneen ääressä päivittäen facebookin ja bloggerin etusivuja ? Ei kiinnosta, ei huvita. Mikä minua sitten kiinnostaa ja huvittaa ? Tämä lagaaminen ja tekemättömyys ? Kyllä ! Hävettää olla näin saamaton.

E d i t edelliseen tekstin pätkään. ~
.. Ha, kyllähän se fiilis siitä taas nousi ! Löysin linkin blogiini blogista, joiden bloggaaja oli "järkännyt" minut kolmen parhaan linkitetyn blogin luetteloon. Kyllähän se fiilis siitä parani ja hymy nousi kasvoille, jälleen. :'-) Sen lisäksi tietysti, että voitin tänään biljardissa ensimmäistä kertaa. Okei aika lol, mutta onnistumisen tunteet ovat jotain niin harvinaista minun elämässäni, että pakko täälläkin hehkuttaa .. * Khi. *


-

Sain vihdoinkin aikaiseksi järjestää ja suunnitella kouluasiani uudestaan. Uusi jakso alkaa maanantaina, mutta sekään ei ole minulle samanlainen kuin muille. Käyn vain tietyillä kursseilla, teen lyhyitä päivä ja hoidan alta pois kaikki keskeneräiset kurssit. Kaikki tämä vain, jos jaksan. Minun ei ole pakko.
   3. jaksossa menen ensimmäistä kertaa työharjoitteluun. Olen  skipannut sen aina ennen, mutta nyt pääsen paikkaan, jossa saan tehdä jotain mikä minua kiinnostaa. Pääsen harjoitteluun autokorjaamolle ♥ And Oona is happy ! :'-) Muut luokkalaiseni menevät media-alan työpaikkoihin, mutta minä en. Vain siksi, koska nyt on varmaa, että haen seuraavassa yhteyshaussa autoalalle, aloitan opinnot kokonaan alusta ja luen itselleni mielekkään ammatin autoasentajana. 

Ja koska pääsen työskenetelemään autojen kanssa ennen opintojani, on lähestulkoon 100% varmaa, että minut hyväksytään oppilaaksi alan koulutukseen. Huomaavathan he, että välitodistukseni on keskivertoa parempi, että olen tunnollinen ja tarkka, että tätä minä tahdon oikeasti tehdä. Odotan innolla alan vaihtoa. Nyt alkaa sujua, ihan varmasti ! Minulla on puoli vuotta aikaa ennen kuin uusi kolme vuotta avartuu eteeni, mitä minä saan siinä ajassa aikaiseksi ? Varmistettua opintopaikkani ( toivottavasti .. ) ja jos hyvin käy, niin tienattua ylimääräistä rahaa työn teon ohella !


Ryhmänohjaajani sanoi minua yhdeksi niistä parhaista ja tunnollisimmista oppilaista, joita hän nyt opettaa. Hämmentävää, sillä en itse todellakaan tunne olevani keskivertoa parempi tai tunnollisempi oppilas media-alan opinnoissa .. Nojaa, ei sillä enään mitään merkitystä ole. En minä tahdo kouluttautua media-assistentiksi ja sillä selvä. En tule olemaan täällä se yksi parhaimmista ja tunnollisimmista oppilaista, mutta toivon olevani sitä seuraavat 3 vuotta autoalan opintojen parissa. Toivon vain, että kaikki sujuu hyvin ja suunnitelmien mukaan. Tämä oli minulle iso ja vaikea päätös, mutta kuitenkin tuntuu siltä, että se oli se ainoa ja oikea ratkaisu.


Haittaako viiden vuoden kuluttua, 
että päätin vihdoinkin hengittää ja tehdä täyskäännöksen ?
- Ei. 

Haittaako viiden vuoden kuluttua, 
jos stressaannun, uuuvun ja lopulta romahdan paineen olla ?
- Kyllä.
- Kiitän paljon kaikista edelliseen postaukseen tulleista kommenteista ! :'-) ♥

5 kommenttia:

 1. Ihana huppari, ja vielä ihanampi sinä! :) Mistä tuo huppari on ostettu?

  VastaaPoista
 2. Huppari on ostettu MicMac'sta joskus muutama vuosi sitten :'-)

  VastaaPoista
 3. nättejä kuvia! ja kiva toi uusi banneri:))

  VastaaPoista
 4. milloin tulee taas videota?:(

  VastaaPoista