• d e s i r e f o r t h e f u t u r e . b l o g s p o t . f i

perjantai 20. huhtikuuta 2012

Postaus omistettu isälleni, R.I.P. ♥

Ensin pieni info usimmille lukijoille;

Äitini kuoli jouluaattona vuonna 2008.
- Nyt he ovat molemmat kuolleet, molemmat vanhempani.

Kuva vuoden 2011 jouluaattona otettu. Valokuvassa äiti.

---Pidin hautajaisissa kaulassani ristiä ensimmäistä kertaa 
elämässäni. Tuo risti on ainoa jonka omistan, ja omistan 
sen vain siksi, koska sain sen äidiltäni rippilahjaksi.---

17.4.2012 oli isäni hautajaiset.

Sain tietää isäni todellisen kuolinpäivän; 7.3.2012. Isäni oli siis kerennyt olla kuolleena kotonaan monta päivää, ennenkuin hänet löydettiin 22.3.2012. Sain tietää myös siitä, että 6.3, päivää ennen kuin isäni oli kuollut, isäni oli saanut tietää vaimonsa kuolemasta. Voitte siis käyttää järkeänne, mitä tämä tarkoittaa .. Ja jos ette ymmärrä, oma on häpeänne.
   Pappi puhui hautajaistilaisuudessa kauniisti meille isäni lapsille (minulle, pikkusiskolleni ja pikkuveljelleni). Ei jauhanut pelkästään sitä jeesuspaskaa ( anteeksi suorasanaisuuteni ), vaan myös symppasi meitä siitä, että molemmat vanhempamme ovat kuolleet niin lyhyen ajan sisään. Monet sukulaisetkin puhuivat tilaisuuden jälkeen siitä mitä pappi oli puhunut. Sellaista ei kuulemma tapahdu hautajaisissa kovinkaan usein ?

Torstai. Ensimmäistä kertaa viikkoon jaksoin raahata ruhoni kouluun. Minulla oli hyvä fiilis, mutta jokin kuitenkin karmi mieltäni. Minusta tuntui kokoajan, että tänään tapahtuu jotain ei niin kivaa. Kirjoitin jopa facebook päivityksen, " Musta tuntuu, että tänään tapahtuu jotain ei niin kivaa .. " En tiedä miksi minulla oli tuollainen fiilis, se vain oli. Sijaisäitini pyysi minut myöhemmin luokseen syömään. Ensin ajattelin, että noniin, nyt saan huutoa jostain tekemästäni tai jotain muuta vastaavaa. Niin ajatteli myös sijaisäitini, kun olin laittanut tuollaisen päivityksen, mutta ei hänellä mitään sellaista asiaa ollut. Hän vain ilmoitti, että isäni on kuollut. Kuulemma isän äiti ei ollut saanu isääni yhteyttä pariin päivään. Hän oli mennyt isäni asunnolle etsimään häntä, ja oli löytänyt isäni kuolleena.

En muista lapsuudestani paljoakaan, varsinkaan siitä ajasta, jossa isä oli vielä osa elämääni. Omaan vain muutamia muistikuvia siitä, kun olin vasta pieni ja viaton, elämästä tietämätön lapsi. Isäni on vain yhdessä muistikuvassa. " Isi, kato mä söin koko omenan ! " Ja juoksin häntä vastaan eteiseen, kun hän tuli töistä, pelkkä omenan kanta kädessäni. Hymyilen edelleen tälle muistolle. Mutta .. Mitään muita muistikuvia minulla ei ole lapsuudestani, jossa isäni olisi osallisena tai hymyilevänä. Mummoni mies tosin sanoi hautajaispuheessa, että meillä isäni lapsilla oli onnellinen varhaislapsuus. Tahtoisin muistaa siitä jotain, kumpa muistaisin .. Tahtoisin omata enemmän muistoja isästäni. Tahtoisin muistella lapsuuteni hyviä aikoja, mutta en muista mitään.

{ Tunnetusti isäni oli alkoholisti ja valehtelisin jos sanoisin, että tunsin isäni.
Hän ei kuulunut elämääni moneen vuoteen, enkä nähnyt häntä lähes koskaan.
En edes muista, milloin viimeksi olisin nähnyt hänet. Emme koskaan olleet väleissä,
emme sen jälkeen kun hän erosi äitini kanssa. Silloin olin vasta n. 6 tai 7 vanha. }

---


{ Tuo päivä oli viimeinen, jona isästäni on otettu kuvia. 
Hautajaisissa muistokuvanakin oli kuva joka oli tuolta 
päivältä, minun rippijuhlistani. Kuva näyttää iloiselta, 
me molemmat onnellisilta, mutta tuona aikana pelkäsin 
ja ehkä jopa vihasin isääni. Emme olleet väleissä, tai 
tekemisissä tuota päivää ennen moneen vuoteen. }

10 kommenttia:

 1. viimeinen kuva on silti aika suloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, se on. Mutta se viestii valheellisuutta josta voi saada väärän käsityksen todellisuudesta.

   Poista
 2. voih, tämmöset on aina ikäviä. mut ootte tosi saman näkönen ku äitis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mutta minkäs niille mahtaa. Kiitos paljon ♥, suku tosin sanoo että olen lapsista se, joka näyttää eniten isältään ^^' Ainakin silloin lapsena, kai iän myötä näytän vain enemmän äidiltäni ja pikkusisarukseni isältäni.

   Poista
 3. Olen kai herkällä päällä kun alkoi itkettää.

  En oikein tiedä mitä sanoa.
  Mutta ehkä aina ei tarvita sanoja...
  Iso halaus. <3

  VastaaPoista
 4. Otan hirmusti osaa <3 En voi edes kuvitella kuinka pahalta susta voikaan tuntua. Uskon kuitenkin että sä selviät. Varmasti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ No ei se niin pahalta tunnu kun kuvittelisi, ihme kyllä. Ja kyllä minä selviän aina ! ;)

   Poista
 5. Eksyin blogiisi sattumalta ja yllätyin tosissani, kun huomasin siulla olevan samanlaisia kokemuksia kuin miulla! Miunkin isäni kuoli yksin kotonaan ja mummo (isän äiti) huolestui kun ei saanut yhteyttä. He lähtivät porukalla tätini (isäni sisko) ja tämän miehen kanssa tarkastamaan tilannetta ja löysivät isän. Aluksi he luulivat isän vain nukkuvan, mutta todellisuus oli toinen kun ravistelulla ei saatukaan isää heräämään. Virallisena kuolinsyynä oli äkillinen keuhkokuume. Isä oli ollut heikossa kunnossa jo pitkään. Kävimme isän luona pikkusiskoni kanssa (nykyään hänkin on jo kuollut..) joka toisena viikonloppuna, ja viimeisellä kerralla sanoin juuri isälle hänen kuolevan ennen lastenlapsiensa näkemistä. Isä vain nauroi ja vähätteli asiaa. Tiesimme silloin isän olevan heikossa hapessa ja kuolevan pian, mutta emme uskoneet sen käyvän niin nopeasti. Tämä tapahtui 1.11.2010.

  Otan siis syvimmin osaa suruusi, joka jatkunee suurena pitkään. Äitisi kuolemasta ei ole pitkä aika, ja vaikka ette isäsi kanssa olleetkaan kovin läheisiä, hän oli kuitenkin isäsi.

  Otan osaa myös parhaan ystäväsi puolesta, en voi kuvitellakaan tuskaasi näinä päivinä. Tiedän etteivät mitkään maailman sanat auta, mutta yritin silti. Pidä kiinni pikkusisaruksistasi ja muista ihmisistä, jotka ovat siulle tärkeitä! ♥

  VastaaPoista
 6. Oot muute ihan mutsis näköne! Ikävää kuulla tuommoista, otisaalta, jos et tuntenut isääsi hänen menettäminen ei välttämättä ole ihan niin tuskallista kuin se voisi olla.. You know?
  Oot vahva nainen, ja selviit mistä vaan, vaikka välil tuntuu et ei vaan jaksa, muista se! ♥

  VastaaPoista