• d e s i r e f o r t h e f u t u r e . b l o g s p o t . f i

tiistai 31. heinäkuuta 2012

Helvetistä rakastavaan sijaisperheeseen.

Uusi perheeni, sijaisperheeni on tiukka ja ankara, mutta äärimmäisen rakastava ja välittävä. Kun muutin tätini luokse vuonna 2006, jolloin taisin olla juuri täyttänyt 13 vuotta, tunsin vihdoin että minua rakastetaan sellaisena mitä olen. Tuntui, kuin kahleet olisi revitty irti kehostani, jotka pitelivät minua, nyt sain olla omaitseni. Ja mikä tärkeintä, tunsin ensimmäistä kertaa elämässäni olevani osa perhettä.  Tunsin, että nyt minulla on perhe, joka rakastaa, arvostaa ja tukee minua. En ollut tuntenut näin moneen vuoteen. En edes muista, että olisin joskus biologisen äitini luonna kokenut olevani rakastettu lapsi. Mutta nyt minua rakastettiin, minusta pidettiin huolta. Minulla oli perhe, joka rakasti, välitti ja piti huolta.
   Minulta oli riistetty paljon, enemmän kuin liikaa, ja sijaisäitini, biologisen äitini sisko, tahtoi korvata kaikin mahdollisin tavoin elämää, jonka olin menettänyt. Hän tahtoi minun kokea sen, mitä en äitini luona saanut kokea, sain sen mikä minulta oli riistetty. Sain tätini, sijaisäitini kanssa kokea äidin rakkauden, yhdessä olon hauskuuden, välittävän huolen ja kaiken sen, mitä en ollut biologisen äitini luona kokenut. Yksi ainoa asia minulta tosin jäi puuttumaan, ja sitä sijaisäitini oli mahdotonta minulle antaa, se oli absoluuttinen mahdottomuus toteuttaa. Lapsuus. Sitä minä en tule koskaan kokemaan. En tule koskaan tietämään millaista "oikeanlainen" lapsen elämä on, millaista on olla lapsi, mitä on lapsuus.
   Minua todella harmittaa asia, etteivät jotkut lapset, tai oikeastaan nuoret, arvosta vanhempiaan. "Se vaan valittaa kokoajan, kokoajan pitää tehdä jotain." Ofc. Voin suoraan sanoa näin ajatteleville ihmisille, että he eivät todellakaan ajattelisi noin jos olisivat kokeneet samanlaisen elämän kuin minä. Ok, saattaa kuullostaa itsekkäältä, kun sanoin noin, mutta tämä on totuus. Arvostan sijaisäitiäni enemmän kuin ketään muuta ihmistä tämän maan päällä. Hän pelasti minut, ja myöhemmin myös pikkusisarukseni. Hän on kuin .. En tiedä miten sen voisi sanoa. Hän yksinkertaisesti pelasti meidät. Olen hänelle ikuisesti kiitollinen, ettei hän jättänyt meitä lastenkotiin, vaan otti luokseen, hän rakasti ja välitti miestä niin paljon, ettei yksinkertaisesti pystynyt jättämään meitä sinne, mistä tuskin olisimme aikoihin päässeet pois. Jos olisimme päässeet pois, pahommassa mahdollisessa tapauksessa olisimme joutuneet kaikki eri koteihin, vieraaseen perheeseen, jossa kukaan meistä ei olisi tuntenut "paikkaan kuuluvuutta". Olen hänelle, sijaisäidilleni, biologisen äirini siskolle, tädilleni (nykyiselle äidilleni) ikuisesti kiitollinen, että hän pitää meitä kuin omina lapsinaan. Hän pitää meistä huolta, hän tukee ja hän antaa meille turvan ja rakastaa meitä juuri sellaisena mitä olemme, juuri siten miten lapsia/nuoria kuuluukin rakastaa. Biologinen äitini oli sairas, onneksi lähdimme hänen luotaan, ettemme me, hänen omat lapsensa, olisi joutuneet löytämään häntä itsemurhan tehneenä makaamassa olohuoneen lattialla verilammikossa. Onneksi meillä on nyt perhe. Perhe on tärkeintä, mitä ihmisellä on.

---

Pst. Sain jälleen hieman kyseenalaisen kommentin;

Edistätkö mielestäsi parantumistasi vatvomalla vanhoja 
asioita? Tuntuu, ettet halua edes parantua, olet suomen
valtiolle vain pelkkä kulupiste. Mutta syytä tästäkin vain äiti-
vainaasi. Juuri sinun kaltasiasi ihmisiä tänne tarvitaankin. "

Vastaus tähän kommenttiin on kahdella alla olevalla videolla.
{ V A R O I T A N ; Aloin itkemään toisessa videossa ..}


---

Ja loppuun vielä pari kuvaa uudesta hiustyylistäni;


Vanhemmat lukijani varmasti muistavat, kun leikkasin itselleni molemmille
ohimoille kaljut ? Ikävöin niitä hiuksia kauan, joten päätin leikkauttaa jälleen
kaljun, tälläkertaa vain toiselle puolelle päätä. Ja rakastan näitä hiuksia ♥ !

17 kommenttia:

 1. mun mielestä aivan törkeä ja asiaton kommentti, joita näköjään tulee anonyymeiltä asiaan kuin asiaan. En ymmärrä kuinka joku viittsii tulla sanomaan asioita joilla yrittää loukata tai pahoittaa toisen mielen, tietämättä oikeasti miltä henkilöstä tuntuu sisimmässä. Mut mun mielestä toi video oli asiallinen ja sua syystäkin vituttaa. Mun mielest oot yks vahvimmist naisist täs maailmas ketä tiedän, kun oikeesti pystyt ja uskallat puhuu tälläsist asioist suoraan ja omalla nimellä. Mua kävi oikein itkettää tos videos ku sul tuli itku ja puhuit äidistäs ;( Mut voimia sulle ja noi sun uudet hiukset.... ah nam! aivan ihanat! ♥:)

  VastaaPoista
 2. Alko itteäkin itkettämään kun katsoin nuo sun videot...oot joutunu käymään niin uskomattoman paljon pahaa läpi ja silti oot siinä ja puhuit jopa kauniisti sun äidistä. Tekisi mieli vaan halata sua pitkään ♥

  Ja upeet hiukset, olet kaunis!

  VastaaPoista
 3. Hyvä oona. <3
  Olet ihan oikeutettu käymään omaa elämääsi läpi, niin kuin me, kaikki muutkin. Itseasiassa sun blogi on joskus vasta avannut mun silmäni tosiasissa siitä, mitä mulle itselleni on joskus tapahtunut. Mistä kaikki sai alkunsa, ja miksi mulla on myös ollut niin paha olla. Oon käynyt viime aikoina juuri ihan uskomattoman paljon samaa läpi. Se olo on, kauhea helvetti! sana tai olo ei riitä kuvaamaan sitä tunnetta mitä itse myös tunsin syyllistävää osapuolta omassa elämässäni kohtaan, se raivo ja viha, mikä nousee esiin, on tosi vahva ja kauhea. Eihän se ole kyseisen henkilön vika, tai et on nii vajaa äö että ei ymmärrä.. mutta olkoon, oli todella asiaton ja kesken kasvunen kommentti häneltä! Mitä videossa puhuit, olen ajatellut aivan juuri nuo sun kokemat samat asiat, läpi. Ja tekee todella pahaa ihmisten ymmärtämättömyys meitä haavoittuneita kohtaan. Mä uskon, että myös sun elämä helpottuu nyt. Mulla on asiat lähtenyt itsellä myös osittain rullaamaan ja elämä sujumaan, kun sain oikeasti puhuttua tämän asian jollekin ääneen ja toiselle kirjoitettuna. Kai tämä paha olo on käytävä läpi. Ja hyväksyä ajan kans kaikki tapahtunut. vaikka prkl vaikeaa se on, ja koittaa antaa anteeksi ittelleen ja lopettaa itse syytökset ja sitä kautta oppia antamaan asiaan kuuluville anteeksi, tai sulattamaan heidän tekonsa niin, että se on pois omasta päiväjärjestyksestä. Jaksamista sulle <3

  VastaaPoista
 4. Tosi kivat hiukset, mut nostappa sitä pyykkinarua pikkase ylemmäs! ;)

  VastaaPoista
 5. "Vituttaa tollanen"

  Awww, mikä asenne <3.

  Oot sulonen!

  VastaaPoista
 6. Älä välitä tollasista paskanjauhajista! Edelleen tykkään aivan vitusti sun kirjotuksista, keep on doing it!! =))) Ja tzemiiiiiiiiii!!!!!

  VastaaPoista
 7. Voimia sulle, en ymmärrä miten pysyt vielä "pystyssä" kun kaikki sun läheiset kaatuu ympäriltä, en pysty edes kuvitella miten raskasta sun elämä on ollut ja on. Minkä avulla sä tsemppaat itteäs ? Tai mikä saa sut aina jaksamaan nousta sängystä ylös?

  VastaaPoista
 8. En jaksa käsittää ketä toisen elämä ja siitä kertominen voi ärsyttää niin jumalattomasti, että sitä on pakko tulla purkamaan asiattomilla kommenteilla. Tottakai asioista pitää puhua ja niitä pitää miettiä. Suunta on oikea! Koita jaksaa vain (:
  Kiitos, että pidät rehellistä blogia.

  VastaaPoista
 9. Miksei videot toimi? :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tosiaan tiedä sinun kohdallasi, minulla toimivat normaalisti :o

   Poista
 10. Ihmettelen äitis ajatuksia ku on "pilannu" tulevat jouluaatot tappamalla ittensä "pyhänä" päivänä. Jouluna pitäis saada olla rauhassa ja henkisesti tasapainossa, mutta ei oikeen onnistu ku muistelee äitiään ja hänen tekojaan. Voimia sulle! ♥

  VastaaPoista
 11. voi ei, jaksamiset sulle, tajusin just, että' mun on pidettävä äitistä ja muistakin kiinni <3 oot ihana!!!!! ja kaikki maholliset jaksamiset OIKEESTI.

  VastaaPoista
 12. Hei Oona,
  Olenpa itsekin syyllistynyt joskus kirjoittamaan sinulle varsin napakasti kaukana positiivisesta palautteesta. Tämä johtuu siitä, että usein vedät jotain koviksen roolia aivan selkeästi. Se paistaa sinusta kilometrien päähän, mutta nyt vasta ehkä ymmärrän miksi. Näissä videoissa tuntuu että jokainen voi nähdä sen oikean Oonan. Herkan, kauniin, ja loukatun tytön. Ihan tavallisen tytön, kenelle vaan tehtiin hyvin epäreilusti ja sillä on pitkät seurauksensa. Toivoisin, että uskaltaisit pysyä näin avoimena ja herkkänä jatkossakin. Sopii sinulle paljon paremmin. :)

  Elämä kohtelee usein epäreilusti. Sinulle on sattunut monta tälläistä asiaa ja tunnet olosi varmasti jatkuvasti turvattomaksi, joten sinun on täytynyt rakentaa se kova kuori. Toivoisin myös, että oppisit ettei ihmiset ole pahoja tai hylkää sinua. Koska tällähetkellähän omalla käytökselläsi ajat ihmiset tiehensä.
  Sinussa silti on PALJON potentiaalia! Ja toivon että pääset pian terapiaan ja avautumaan lisää sinulle kipeistä asioista, että voisit jälleen olla tuo videoitten ihana tyttö aina. <3

  Ystävällisin terveisin,
  edelleen anonyymi.

  VastaaPoista
 13. Löysin blogiisi sattumalta.
  Olen jonkunverran ehtinyt tutustua teksteihisi ja niiden kautta elämääsi, ja täytyy sanoa, että ihailen sinua. Olet todella vahva ihminen :) Kaikkea hyvää, ja jaksamisia <3

  VastaaPoista
 14. Mikähän olis sun nimimerkki youtubessa että löytäis nuo videot kun ei miullakaan toimi? :)

  VastaaPoista
 15. Terapia on kallista, blogaaminen lähes ilmaista. Netti maksaa paljon vähemmän kuin kelan tukemat, saatika omakustanteiset terapiaistunnot. Joten jatka samaa rataa vaan, älä anna paskan puhujien lannistaa. Olet edelleen aivan järjettömän magee mimmi, kirjoitat rohkeasti ja ainakin musta on vain hienoa, että jossakin voit purkaa fiiliksiäsi.

  Heidi

  VastaaPoista
 16. Mitä sun äitis sulle sitten loppujelopuksi teki?

  VastaaPoista