• d e s i r e f o r t h e f u t u r e . b l o g s p o t . f i

lauantai 29. joulukuuta 2012

Uusi vuosi, uudet pettymykset.

Herään puolitoista tuntia ennen auringonnousua. On pimeää, niin pimeää että tähdet näkyvät vielä kirkkaasti taivaalla hopeaa hohtavan kuun kanssa. Aika kuluu. Kuluu. Kuluu. Juon kolme kuppia mustaa kahvia ja jokaisen kupillisen jälkeen poltan tupakan parvekkeella kirpeässä pakkasilmassa kietoutuneena valkeaan aamutakkiin. Normaali aamu muiden joukossa. Minä herään aiemmin kuin Miika, joka nukkuu vielä monta tuntia sen jälkeen kun minä olen noussut. Minä olen aamu. Miika on ilta. Nyt kun istun tässä kirjoittamassa, kuu on jo aikoja sitten kadonnut taivaalta, ja ohuenohut pilvipeite hohkaa vaaleanpunaista aamuauringossa. Ulkona on kaunista. Puut ovat valkean roudan peittämiä ja oksat kimaltelevat kauniisti. Tajuan kuitenkin hetken kuluttua, että ylihuomenna on jälleen se päivä, jota seuraa yö, jona tapahtuu jotain; Vuoden vaihdos.
  Viimevuosien aikana olen vihannut tuota yötä. Varsinkaan vuoden 08' jälkeen en ole iloinnut siitä lainkaan. Vuosi vaihtuu toiseen. Jälleen uusi vuosi edessä elettävänä. Jälleen yksi paska vuosi takana elettynä. En halua olla tuolloin ryyppäämässä, enkä selvinpäin ihmisten joukossa, joista varmasti kaikki muut ovat perseet olalla jo klo 10 illalla ja räjäyttävät raketteja naapureiden autoa päin (näin kävi viime uutenavuotena) ja minä itken yksin olohuoneen sohvalla, kun kello lyö 00:00. Ei, ei kiitos. Ei enää. Minulle se on vain päivä muiden joukossa, ei mitenkään erikoinen, tai varsinkaan sen yltiömäisen juhlimisen arvoinen. Voisimpa vain mennä tuona yönä aikaisin nukkumaan, ettei minun tarvitsisi valvoa sitä koko helvetin yötä niiden vitun rakettejen takia ja vittuuntua siitä, ettei minua kiinnosta, toisinkuin niitä muita ihmisiä.

- - -

1 kommentti:

  1. siu blogin ei pitäis olla oonan monta elämää, vaan oonan angstinen elämä :o Mikset vaan vois ottaa semmosta asennetta että "nyt alkaa uusvuosi, alotanpa vuoden puhtaalta pöydältä ja jätän kaiken pahan taakseni" ...

    Joo se on vaikeaa, varsinkin jos tekee siitä vaikeeta. Oona, susta ois vaikka mihin jos vaan jaksaisit taas nousta ylös!

    VastaaPoista