• d e s i r e f o r t h e f u t u r e . b l o g s p o t . f i

torstai 17. tammikuuta 2013

Parisuhde paremmaksi ?- - -

Hyväksy tosiasiat.
- Opi hyväksymään asiat, joita et voi muuttaa, ja erottamaan ne niistä, joita voit muttaa. Vaikka koet pettymyksiä, sinun ei silti tarvitse huutaa, ivata, paiskoa ovia tai pitää mykkäkoulua. Voit hyväksyä toisen ihmisen, vaikka et hyväksyisi hänen käyttäytymistään. Suhtaudu myös itseesi niinkuin suhtautuisit hyvään ystävääsi, lempeästi ja kannustavasti. Sinulla on oikeus tunteisiisi ja tarpeisiisi sekä niiden ilmaisemiseen. Opettele lohduttamaan itseäsi niinkuin lohduttaisit loukattua lasta. Harjoittele itsesi hyväksyntää ja ota välimaktaa itseesi kohdistuviin pitäisi -vaatimuksiin. Tee itsellesi jotain ystävällistä. Anna aikaa itsellesi ja elämän nautinnoille, mieti "mitä ystävällistä voisin tehdä itselleni tänään?"

Pysäytä.
- Opettele hillitsemään kiukkuasi. Kun kiukku alkaa nousta, tunnista sen merkit. Jokin asia voi toimia kuin punainen vaate. Voit melkein arvata, millaisissa tilanteissa riita syttyy. Mitä paremmin opit tunnistamaan epämiellyttäviä tunteita laukaisevia tekijöitä, sitä vähemmän niillä on vaikutusvaltaa. Tällöin käyttäytymistäsi eivät sanele tunteet vaan arvosi.
   Mieti etukäteen keinoja, joiden avulla voit kohdata paremmin tilanteen hyökkäämättä takaisin. Laske vaikka kymmeneen. Päätä, etteivät tunteet vie sinua mukanaan, tai ala tehdä jotain muuta, mene vaikka kävelylle. Tarkkaile myös itseäsi: Peittyykö kiukun taakse jokin muu tunne, esimerkiksi yksinäisyyden tai hylätyksi tulemisen tunne, joka muuttuu kiukuksi ? Mikä silloin olisi oikea tapa tuoda se asiin. Harjoittele omia keinojasi mielikuvissasi.

Minuun kolahti tuo lause "Opi hyväksymään asiat, joita et voi muuttaa, ja erottamaan ne niistä, joita voit muttaa", pitänee kirjoittaa se suurella tekstillä seinälle, että muistan sen jatkossakin. Olen ihminen, joka takertuu menneisiin asioisin tiukasti kuin kuristajakäärme saaliiseensa, eikä suostu päästämään irti. Tästä pitäisi päästä eroon. En voi tehdä niille asioille enää mitään, joten niitä ei pitäisi enää vatvoa. Mutta teen sitä silti, ja mitä minä siitä saan ? Itselleni vain surullisen, petetyn, hylätyn ja ahdistuneen tunteen. En voi muuttaa menneitä tapahtumia, vaikka kuinka haluaisin. Ne eivät katoa, ne eivät muutu tapahtumattomiksi. Niiden asioiden kanssa pitää oppia elämään. Nämä asiat täytyy oppia hyväksymään. Minulla on oikeus tunteisiini, mutta en voi elää kiinni menneisyydessä, jos haluan elää elämässä eteenpäin. Menneisyyteen takertuja -luonteena otan nämä tapahtumat kiukkuspäissäni joskus esille, ja se raiskaa parisuhdetta, eikä siitä tule kummallekkaan kuin paha mieli. Olen epävarma, pelokas, yksinäinen ja kaipaan huomiota, tämä on kaiken takana. En minä aina ole vihainen, vihan taakse piiloutuu muita tunteita. Ja näin ollen minun pitää oppia hillitsemään kiukkuani, ajatuksiani, sanomisiani. Minun pitää oppia rakentavaan keskusteluun, ilman että satutan toista ja itseäni puhumalla ilkeästi asioista, joille en voi enää mitään. Minun pitää oppia elämään menneisyyden kanssa. Minun pitää oppia käsittelemään niitä menneisyydessä tapahtuneita asioita oikein. Kaikki tämä, koska haluan elää onnellisena onnellista elämää onnellisessa parisuhteessa onnellisen miehen kanssa ♥

Ok, kaikki ei ole niin yksinkertaista. Mielenhäiriöt tekevät tällaisita perus naistenlehtien "Näin kohti parempaa elämää" -juttujen artikkelit hankalemmaksi toteuttaa. Epävakaan persoonallisuushäiriö, se itse Herra Perkele, joka tuo omalta osaltaan hankaluuksia saada aiemmin kirjoittamani asiat onnistumaan, koska; "Ihminen voi tulla vihaiseksi ja menettää itsehillintänsä erityisesti menettäessään huolenpidon tai kokiessaan välinpitämättömyyttä tai laiminlyöntiä. Viha voi yltyä suoranaiseksi raivoksi, jonka ilmaisu voi olla rajua, kuten esineiden heittelemistä tai tappelemista." & "Epävakaasta persoonallisuudesta kärsivän ihmissuhteet voivat muodostua epävakaisiksi ja intensiivisiksi, ts. niihin voi liittyä hyvin suhtautumistavan vaihteluita ja voimakkaita tunteita. Ihminen voi kokea toisen ihmisen eri hetkinä eri tavalla, esimerkiksi toisina hetkinä kaikkena, mitä hän on aina halunnut ja toisina hetkinä todella inhottavana."

- - -

P.S; Tällaista on luvassa.


- - -

P.P.S; 250 000 sivun katselua !

4 kommenttia:

 1. "Anna minulle tyyneyttä hyväksyä asiat, joita en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa ne jotka voin ja viisautta erottaa nämä kaksi toisistaan."
  Et ehkä ilahdu että tuo hyvin samalta kuulostava lause on Raamatusta... :D Kaipa sielläkin sitten jotain viisastakin on.

  Tuo itsensä hillitseminen riitatilanteissa varsinkin juuri parisuhteessa on hankalaa.
  Olen kokenut aina olevani melko hiljainen ja rauhallinen ihminen näin yleisesti, mutta varsinkin masennusjaksojen aikana tuntuu että yksi vääräkin sana väärään aikaan nostattaa aivan hirveän kiukun ja melkeimpä tavarat lentelee.. Ei hyvä. Mutta pitää ottaa oppia Oonan neuvoista! ^^

  Kaikkea kaunista päiviisi. ♥

  VastaaPoista
 2. Oli pakko nyt vihdoinki tulla kertomaa et ekan kerran ku luin tätä sun blogia takerruin heti ja oli pakko liittyä lukijaks ja alkaa lukemaan vaa lisää ja lisää vanhoista jutuista uusiin :) tän jälkee kuulema kaverini joka on laitoksessa takertui kans sun blogiis ja siinä sit kävi niin et sen laitoksen valvojat (vai mitä ne nyt onkaa) ja muut laitoslaiset rupes kans sun blogias lukemaa ja kuulema tykkää tosi paljon ! :)

  VastaaPoista
 3. http://distressedfairy.blogspot.fi/2013/01/lempi-blogit.html < tossa postaus mun lempiblogeista,käy kattoo mitä kirjotin sun blogistas (: ♥

  VastaaPoista