• d e s i r e f o r t h e f u t u r e . b l o g s p o t . f i

tiistai 2. huhtikuuta 2013

Itsemurha. Ihmisen oma päätös, vai toisten aikaan saama ?


Jesse on ollut ajatuksissani viimepäivinä. Tuntuu kuin en olisi ajatellut häntä aikoihin näitä päiviä ennen, vaikka oikeasti ajattelen häntä jok'ikinen päivä. Nyt hän on tosin ollut mielessäni jatkuvasti, monta kertaa päivässä. Ja ajatukseni saavat minut tuskastuneen ahdistuneeksi. Vaikka kuinka olen yrittänyt saada ajatukseni edes hetkeksi toisaalle, se ei vain ole suostunut onnistumaan. Siivoan, ja teen jatkuvasti jotain, mutta silti hän pysyy ajatuksissani. Hän on kuin tatuoitu mieleeni, ja niin hän kai tavallaan onkin ..
   Jesse on ollut mielessäni vain yhdestä syystä, vain yhden silloin joskus ajattelemani ajatuksen takia. Mieleeni tuli eräs ilta, etten ollut vähään aikaan nähnyt hänestä unta. Ja näin tämä alkoi. Tästä lähtien mietin häntä aina iltaisin, jotta näkisin hänestä unta, jotta näkisin hänet jälleen vierelläni. Jotta saisin hänet jälleen luokseni kertomaan, että kaikki on hyvin, että hän rakastaa minua enemmän kuin mitään muuta, että vaikka hän on nyt poissa, hän on aina luonani. Saatan kuullostaa, ja joidenkin mielestä ehkä jopa olla säälittävä kun teen tätä, mutta se tunne, joka minulla on niissä unissa, on kaiken tämän arvoista. Se rakkaus, se lämpö. Sitä ei pysty sanoin kuvailemaan. Se on jotain aivan käsittämätöntä. Hänen kosketuksensa, tuoksunsa, olemuksensa. Unissani hän tulee takaisin luokseni, enkä minä halua näiden unien loppuvan koskaan. Minä en halua päästää irti. Minä haluan nähdä hänet, saada rakkaimpani jälleen takaisin luokseni, aina uudestaan ja uudestaan.

Kirjoitin yllä olevan tekstin Jessestä päivää ennen kuin sain tämän alla olevan kommentin,
joten en todellakaan deletoi sitä. Nyt kuitenkin tämän postauksen pointtiin, syyllistämiseen.

- - -  - - -

- Tässä kyseinen kommentti. Klikkaa kuva suuremmaksi lukeaksesi !
Sinulle Anonyymi, joka laitoit minulle tämän kommentin; Olen todella kiitollinen. Kiitos että kerroit minulle miten asiat ovat. Miten ahdasmielisiä ihmisiä tässä maailmassa on. Miten minua syyllistetään siitä, että Jesse tappoi itsensä. Jouduin lukemaan tämän kyseisen kommentin kolme kertaa läpi että sisäistin tekstin. Olin hetken aikaa todella ahdistunut ja hämmentynyt. Miten tällainen muka voi olla mahdollista, miten minä en ole voinut olla tietoinen tällaisesta asiasta ? Miksi saan kuulla tämän vasta nyt ? Ovatko ihmiset todella niin kaksinaamaisia etteivät ole voineet tulla sanomaan minulle suoraan sitä, mitä mieltä he ovat. Tai ovatko he vaihtoehtoisesti niin kaksinaamaisia etteivät ole voineet tulla sanomaan minulle suoraan mitä mieltä jotkut muut ovat. Ovatko jotkut ihmiset lähettäneet minulle suruvalitteluja oikeasti ajatellen, että minä olen syypää Jessen omaan päätökseen tappaa itsensä. Mitä helvettiä ? Onneksi sain tämän kommentin, jotta voin nyt käydä tätä asiaa läpi. On kyllä myönnettävä, että otin tämän aika raskaasti. Lyhyesti; Miten Jessen itsemruha olisi minun syyni ? Miksi ? Minkä takia ? Mitä minä olisin voinut sanoa tai tehdä toisin ? Oliko Jessen elämä vain ja ainoastaan minun käsissäni ? Minkä takia ihmiset ovat tätä mieltä ?

- - -  - - -


- - -  - - -

12 kommenttia:

 1. Oon itekkin miettiny joskus tota, jos tuttu on ajautunu tohon tilanteesee että haluaa tappaa ittensä, niin mitä siinä tehdä? Vaikka kuinka kuuntelis, niin uskon että siihen päätökseen ei oikeen pysty vaikuttamaan... tosi upeita ja hienoja sanoja tolta anonyymiltä.

  VastaaPoista
 2. Anonyymin postaus on selvästi älykkään ja henkisesti kypsän ihmisen kommentti.

  En osaa edes kuvitella miltä sinusta tuntuu se, että joku katkera ihminen epäsuorasti tai oikeastaan melko suorasti syyttää sinua Jessen itsemurhasta.

  Kuinka ihmeellä sinä olisit voinut vaikuttaa hänen päätökseensä mitenkään?!
  Ajattele asiaa tältä kannalta: on myöskin hyvin epävarmaa, että mikään toisin tekemäsi teko olisi estänyt hänen itsemurhaansa.

  Anna koirien hakkua ja karavaanin kulkea! Paskapuhetta mahtuu maailmaan, pääasia on että Sinä tiedät, että olet toiminut oikein ja rakastanut ystävääsi. Et ole syyllinen hänen kuolemaansa, et vastuussa siitä ja jos joku muu toisin väittää, on surullisen katkera tai ilkeämielinen typerys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä itse olen aivan samaa mieltä! On aivan vitun järjetöntä suoraan sanottuna väittää, että jonkun itsemurha olisi jonkun ihmisen syy!

   Erittäin erittäin ERITTÄIN lapsellista , todella typerää ja röyhkeää, ja minulle tuollaisten kommenttien heittely kielii siitä, että tuollaiset pilvilinnoissa eläneet lapsukaiset eivät ole koskaan menettäneet ketään itsemurhalle, koska muuten tietäisivät, että tuollaiset tapaukset tulevat täysin puun takaa, eikä niihin pysty kukaan vaikuttamaan.

   Nimim. menettänyt 3 ystävää itsemurhalle.

   Poista
 3. Naurettavaa että jotku ihmiset voivat syyttää sinua ystäväsi itsemurhasta.
  Eräs ystäväni teki kans parisen vuotta sitten itsemurhan. Hän oli maailman iloisin ihminen ja kaikille aina niin mukava. Vain viikko ennen tätä itsemurhaa puhuimme kesän suunnitelmista yms, mutta pari päivää ennen kesälomaa hän päätti päivänsä. Tätä ei kukaan osannu odottaa. Meni vuosi ennenkö monikaan suostui edes uskomaan sitä itsemurhaksi. (Itseäni epäilyttää vieläkin jopa..)

  Hän oli hyvä esimerkki siitä, kuinka paha olo ei välttämättä näy ollenkaan ulospäin. Ei me ystävät, eikä hänen perheensä ollut huomannu hänen pahaa oloaan.

  Kyllähän sitä aluksi myös tuli itseään syytettyä, mutta jälkeenpäin ajatellen.. miten muka sen olisi osannut arvata jos toinen on oma iloinen itsensä ja puhuu siitä mitä kaikkea kesällä pitää tehdä..

  Olo oli melko petetty kyllä kun tieto tästä kuolemasta tuli. En tiedä sitten oliko hän valehdellut vain iloisesti meille kaikille tulevasta, vai oliko itsemurha kännisen ihmisen lopullinen päätös...

  Voimia kuitenkin sinulle, toivottavasti Jesse pysyy unissasi. :)

  VastaaPoista
 4. Meidän pikku paikkakunnalla myös yks tyttö teki itsemurhan mustasukkaisuuksissaan viime kesänä, oli vielä raskaana. Oli mun erittäin hyvän ystävän muija. Siitä lähti hirmu huumejutut pyörimään ja sen tytön äiti ja siskot on syytelleet hänen tekemisestään muita.. Niin käy kun ei vaan haluta uskoo että eiköhän se ole ihan oma päätös ollut.

  Vieläkin pulpahtelee aina juttuja sieltä täältä mitä tuon tytön äiti on puhunu ympäri kyliä, on soppaan sotkettu kyttiä, luvattomia kotietsintöjä ja postipaketin aukomisia.

  Ite pelkäsin muitten ihmisten ajatuksia itestä sillon, mutta sitte päätin että ihan yks ja sama mulle mitä puhuuvat kun en mitään oo tehny. Oon sen jälkeen kuullu mitä kaikkea meistä on haasteltu, ja kyllä on vituttanu. Kaikki kunnia hänen muistolleen kuitenkin.

  Eikun pää pystyyn, vaikka varmasti on vaikeeta kaiken sun kokemas jälkeen!

  VastaaPoista
 5. Siis miten nii ihmiset syyttää sua ? Tai siis en ymmärrä mistä tuo ano on kommenttinsa keksiny :D Tai en oikee osaa selittää sitä että mite en tätä ymmärrä :DDDD Siis oliko sulla ja jessellä sillo jotai riitaa tai jtn muuta mistä ihmiset keksis sut laittaa syylliseks ?

  VastaaPoista
 6. Ei ketään voi syyttää toisen itsemurhasta. Tietty toisen ihmisen teot/sanomiset voivat saada ihmisen ajattelemaan itsemurhaa, mutta se ei silti ole kenenkään syy jos joku itsensä tappaa, koska itse se ihminen päättää itsensä tappaa. Eikä kellään oo mitään oikeutta syyttää sua Jessen itsemurhasta, voimia sulle!<3

  VastaaPoista
 7. Ihmiset joilla ei ole kapasiteettia käsitellä näitä asioita syyttävät toisia. Se on helpompaa, koska se jolta kaivattaisiin vastauksia ei ole enää täällä niitä antamassa. Se on väärin, mutta toivottavasti osaat jättää tuollaisen omaan arvoonsa. Ja näyttäisi siltä, että osaat. Se ei ollut sun syy.

  VastaaPoista
 8. Moikka!

  Törmäsin blogiisi sattumalta ja jäin lueskelemaan. Muistutat kovin paljon itseäni, kun elämässäni oli erittäin vaikea jakso menossa. Olin sairastanut silloin jo monta monta vuotta keskivaikeaa masennusta. Se, mitä halusin sinulle tulla kertomaan, on se, että toivottavasti jaksat uskoa parempaan huomiseen ja tulevaisuuteen. Sinulle, niinkuin minullekin, on elämän aikana, näin pieneen ikään, mahtunut paljon pahaa. Silloin kun itselläni oli paha olo, muistutin usein itseäni siitä, että jokaiselle annetaan vain niin paljon kannettavaa, kuin kukin jaksaa kantaa.

  Vaikka joskus se perässä vedettävä taakka tuntuu liian raskaalta, jokaiselle ihmiselle tulee aina myös hyvää elämässään. Ja vaikka masennus ja kaikki muu ahdistus ja paha olo tuntuu loputtomalta, se ei sitä kuitenkaan ole. Se päivä vielä tulee, jolloin aamulla ajattelet "elämä on sittenkin ihan kiva juttu.." Ja kaikki se paha olo on taaksejäänyttä elämää.

  Toivon, että sinulle kaikkea hyvää ja jaksamista!

  T. Sanna

  VastaaPoista
 9. Jessen kuolema ei ole millään tavalla sun vikasi. Aina voidaan jossitella ja pohtia olisiko asiat toisin jos asiat olisi tehty toisin yms. mutta se on ihan turhaa ja mennyttä ei voi muuttaa. älä kultapieni edes villeimmissä unissani ajattele että jessen kuolema olisi sun vikas. paljon voimia ja jaksamisia sulle

  VastaaPoista
 10. No mulle tuli mieleen, että voisko se olla sellaista yleistä syyllistämistä. Eli syyttävät esim. ettei Jesselle olis tullut mieleenkään tehdä itsemurhaa jos ei olis tutustunut suhun. Että ikäänkuin sulta olisi oppinut tavan ajatella itsemurhaa vaihtoehtona ongelmiin. Ilmeisesti sun elämässäsi on tullut niin konkreettisessti vastaan ensin äitisi takia ja sitten itsekin olet alkanut sitä miettimään ja ollut itsetuhoinen. Eli niin sanotusti "huonoa seuraa" :D Tämähän on siis sairaasti ajateltu, mutta usko huviksesi, näin jotkut ajattelevat. Se on niin helppo ajatella, että se vika on ollutkin jossain toisessa ihmisessä joka on syöttänyt omaa ajatusmaailmaansa tälle toiselle. Ymmärrätkö mitä ajan takaa?

  VastaaPoista
 11. http://www.youtube.com/watch?v=BYo-zrMHti8

  VastaaPoista