• d e s i r e f o r t h e f u t u r e . b l o g s p o t . f i

lauantai 4. toukokuuta 2013

Xanor, 1 tabletti tarvittaessa ahdistukseen 1-3 kertaa päivässä.


Astelen tuskastuneena Apteekkiin epätietoisena siitä, tuleeko ahdistukseni jatkumaan vielä montakin päivää, vai loppuuko se vihdoin. Se on tuntunut jatkuneen ikuisuuden. Ikuisuudelta tuntuu myös se aika, jonka olen ollut ilman näitä tiettyjä pieniä pillereitä, joita minun pitäisi niellä kolme kertaa päivässä, joita minä tulin Apteekista ostamaan. Huokaan helpotuksesta, kun saan 100 kappaletta Xanoreita sisältävän paketin eteeni tiskille eikä niille tullut hintaakaan kuin alle 6 euroa. Helpotus niin halvalla. "Hulluilla on halvat huvit", sanonta sopiikin tähän kohtaan täydellisesti.
   Tästä tapahtumasta on nyt pari päivää ja sen kyllä huomaa olotilasta, että olen saanut taas Xanorit päivittäiseen käyttööni. 0,25mg 3 kertaa päivässä, eikä todellakaan ole niin paha olla kuin muutama päivä sitten. Ah, Xanorit. Elämäni pelastus, vaikka se kuullostaa ehkä naurettavalta. Nyt on kuitenkin taas vihdoin sellainen olo että ei elämäni olekkaan ihan täyttä paskaa, pelkkää painajaismaista jatkumoa. Vihdoin tiedostan taas sen, ettei ahdistuksen tarvitse olla jatkuvasti osana jokapäiväistä elämääni.
   En muista kuinka kauan siitä on, kuukaudesta kolmeen kuukauteen, mutta silloin joskus päätin että yritän elää ilman Xanoreita, ellei iske pakollinen tarve ottaa yksi rauhoittava. Silloin elämäntilanteeni oli kuitenkin vakaa ja sujui tasaisesti eteenpäin ilman sen kummempia, tai pahempia takapakkeja. Xanoreitten päivittäinen napsiminen oli siis ihan varteenotettava kokeilu. En ottanut Xanoreita kuin ehkä yhden kerran viikossa, jos pahempilaatuinen ahdistus jostain syystä iski. Kyllä minä hyvin kestin, mutta huomasin kuitenkin muutoksen mielialoissani, ahdistuneisuudessani. Mutta nyt kun olen "aloittanut uuden elämän", siirtynyt elämässä eteenpäin, minulla oli todellakin tarve jälleen päivittäiseen rauhoittavien, Xanoreiden käyttämiseen. Vasta parin päivän aikana huomaan olevani paljon vakaampi. Mielialani eivät heittelehdi holtittomasti, eikä ahdistus nouse niin pahaksi kuin se nousisi ilman näitä lääkkeitä, pikku apureitani. Kaikki on .. En oikeastaan osaa edes sanoa miten kaikki nyt on. Paremmin, helpommin ? Ehkä, en tiedä. Tai kyllä. Elämä tuntuu nyt paremmalta, helpommalta, tasaisemmalta, turvallisemmalta, rauhallisemmalta. Kaikki kunnia rauhoittaville !

- - -  - - -


Pitkästä aikaa päätin vaihtaa lävistyskorujani. Päädyin piikkeihin. Pidempi piikki keskelle ja sivuille 
lyhyemmät. Ylähuulessa kuitenkin edelleen sama koru, normaali banaani jonka toinen pallo näkyy kun 
hymyilen (paitsi tässä kuvassa), ja näyttää siltä kuin minulla olisi smiley. Lävistyskorujen myötä vaihdoin 
myös korviksia ja kaulakorun. Nyt kaikki sopivat mielestäni aivan loistavasti yhteen ! Mitäs sanotte ? :)

7 kommenttia:

 1. Suosittelen lukemaan oheisen bentsomanuaalin.

  http://www.sosiaalisairaala.fi/koulutusmateriaalia/bentsodiatsepiini_hoitomanuaali.pdf

  VastaaPoista
 2. Et pidäkkään aina sitä Jessen antamaa korua kaulassasi? Joskus kirjoitit ettet ota sitä lähes koskaan / koskaan kaulastasi.
  Vai onko tunteet ystäväsi kuoleman johdosta myös helpottuneet?
  Anteeksi anto Jesselle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, joku huomasi ! :) Kyllä, otin korun itseasiassa vain pari päivää sitten ensimmäistä kertaa pois kaulastani. Se on kuitenkin kokoajan lähelläni, joskus jopa mukanani. Tunteeni ovat siis helpottuneet .. :)

   Poista
 3. Kai tiedät ettei bentsoja ole tarkoitettu käytettäväksi päivittäin kuin maksimissaan muutaman viikon ajan? Suosittelen todellakin käyttämään noita vain tarvittaessa kuten reseptissä lukeekin, bentsokoukku on helvetillinen asia ja Xanor on koukuttavimpia bentsoja. Tietenkin ne rauhoittavat ja tasoittavat oloa mutta noidankehä syntyy nopeasti. Jos ahdistus on päivittäistä niin ehkä kannattaisi miettiä esim. masennuslääkkeen vaihtoa johonkin toiseen lääkkeeseen, joka auttaisi paremmin myös ahdistukseen.

  VastaaPoista
 4. Xanoreilla saa itselleen huterat muistikuvat, itsellä muisti hiukan parempi nyt, kun syön vain 2mg päivässä, kuin aikaisemmin annoksen ollessa 4-6mg päivässä. 2mg päivässä mennyt nyt 2-vuotta, suurempia annoksia meni melkein 10v ennen tätä.

  Xanor on hyvä lääke oikein käytettynä, siihen ei kasva toleranssia kuten diapamiin. Tietenkin hörhöjen kaipaama huumaava vaikutus vaatii suuria annoksia, mutta ahdistuksen ja minun kohdallani paniikkikohtaukset pysyvät loitolla ilman annoksen kasvattamista.

  VastaaPoista