• d e s i r e f o r t h e f u t u r e . b l o g s p o t . f i

keskiviikko 21. elokuuta 2013

"Minä sain vihdoinkin nukuttua. Kaikki on jälleen hyvin."

06:30. Keskiviikko aamu. Olen laittanut hiukseni, meikannut, pukeutunut ja pakannut laukkuni. Musta kuuma kahvi höyryää aamun viileydessä ja tupakan savu soluttautuu hiljalleen harmaaseen usvaan. Koko kroppani vapisee, tuskahiki kirpoaa kasvoilleni ja fyysisesti tunnen oloni täysin voimattomaksi. Edellis yön aikana en nukkunut yhtä kokonaista tuntiakaan, kiitos terveyskeskuksen joka ei uusinut Seroquel Prolong  -reseptiäni ajoissa. Vain yksi ilta takana ilman lääkkeitä ja olotilani on helvetillinen. En tiedä johtuuko oloni lääkkeettömyydesyä vai siitä, etten yksinkertaisesti ole nukkunut. Kokemuksia Seroquel Prolong lääkettä käyttävillä ?
   07:00. Laitan korkokengät jalkaani, ehostan meikkini, laitan rastani kiini, puen mustan nahkatakin ja kaulahuivin ylleni ja astun ovesta ulos. Korkokenkieni kopina kaikuu rappukäytävässä ja raskas hengitykseni kertoo rintaa painavasta kivusta. Tuntuu etteivät jalkani kantaisi enää kauaakaan, kun olen vasta puolessavälissä matkaani bussipysäkille, joka on vain 400 metriä. Nyt pitäisi vielä jaksaa 6 tuntinen koulu- ja työpäivä. Aurinko sarastaa kerrostalojen lomasta, ja minä asetan aurinkolasit väsyneille silmilleni. Sytyttän aamun viidennen tupakan vapisevin käsin.
   Tunnen oloni vain entistä voimattomammaksi, kun en meinaa saada huoloaseman raskasta ovea yhden käden voimin auki. Kaivan lompakostani kaikki pienet kolikot, yhteensä 1,20€, ja pudotan ne pelikoneeseen. Hetken kuluttua painan voiton maksu -painiketta, ja kolikoita putoilee 30€'n edestä laariin. Edes jotain hyvää tälle päivälle, enhän minä ikinä voita mistään mitään.

11:30. Bussi nytkähtää liikkeelle, ja minä meinaan oksentaa. Minun on kylmä, mutta hikoilen, vapisen kauttaaltani ja tuntuu kuin jokaikiseen ruumiinosaani sattuisi. Tuntuu kuin kroppani romahtaisi. Päästyäni kotiin, heitän kaikki tavarani lattialle. Riisun vaatteeni sekä kaikki koruni ja rojahdan sängylleni. Olen hengästynyt, minua oksettaa, minun on kylmä, minä hikoilen, minä vapisen. Onneksi koulu päättyi tänään poikkeuksellisesti klo 11:00Terveyskeskuksesta soitetaan ja harvinaislaatuisen mukava hoitaja ilmoittaa, että kaikki reseptini on uusittu seuraavaksi puoleksi vuodeksi. Huokaan helpotuksesta, puen vaaleanpunaisen aamutakin ylleni ja menen tupakalle. Vapisen kylmissäni, ja tunnen kuinka kylmät väreet riipivät koko kroppaani. Minun on yritettävä nukkua, minä en kestä tätä. Minä en kestä tätä. Mieleni ei kestä tätä. Kroppani ei kestä tätä.
   Avaan silmäni 40 minuutin kuluttua. Turhauttavaa. Pakotan itseni nousemaan sängystä ja huokaan syvään. Kallistan päätäni oikealle, naks naks. Kallistan päätäni vasemmalle, naks naks. Pesen levinneet meikit väsyneiltä kasvoiltani, puen Puman verkkarit ylleni ja raahaan itseni apteekkiin hakemaan lääkkeeni. Olotilani ei ole muuttunut mitenkään ja minä haluaisin vain nukkua, mutta en pysty. En vielä. 
   06:30 huomaan, että 400mg Seroquel Prolongia on alkanut vaikuttamaan. Tunnen oloni paljon paremmaksi pelkästään tiedostuksesta, että vihdoinkin minä voin nukkua. Vedän peiton ylleni, painan pääni tyynyyn ja suljen silmäni. Herään yön aikana 3 kertaa tupakalle, ja nousen virkeänä seuraavana aamuna 04:45. Kaikki on jälleen paljon paremmin. Minä sain vihdoinkin nukuttua. Kaikki on jälleen hyvin.

- - -  - - -

Millaisen asennon sinä otat, kun olet laskenut 
pääsi tyynyyn, vetänyt peiton yllesi ja sulkenut 
silmäsi ? Mitä nukkuma asentosi mahtaakaan kertoa 
sinusta, vai kertooko se mitään ? Onko ihan käyttä 
huuhaata, että nukkuma asentosi kertoo luonteestasi ? 
Itse suosin sikiöasentoa, sekä vatsallaan nukkumista 
niin, että käteni ovat pääni / tyyjen alla. Todella 
harvoin minä makaan selälläni, tai kyljelläni kroppa 
suoristettuna, kun tarkoitukseni olisi nukahtaa. 


Sikiöasennossa nukkuvatTämä ihmistyyppi on taipuvainen murehtimaan. Ensitapaamisella he ovat usein ujoja, mutta rentoutuvat nopeasti. Tämä asento on yksi yleisimpiä nukkumisasentoja ja naisille yleisempi kuin miehille, ja viestii stressistä. Sikiöasento viittaa näennäisen karskiin mutta oikeasti herkkään luonteeseen. Mitä tiukempaan sykkyrään he käpertyvät, sitä enemmän he etsivät lohtua.

Kyljellään nukkuvat; Tämä ihmistyyppi tavoittelee sinnikkäästi unelmiaan. Jos nukut kyljelläsi ylävartalo eteenpäin työntyneenä ja kädet tyynyn ympäri kiedottuna, olet todennäköisesti seurallinen ja hieman röyhkeä, mutta sisimmässäsi koet kuitenkin olevasi heikko ja hermostut helposti. Et pidä kritiikistä, etkä yllättävistä tilanteista. Jos nukut kyljelläsi kädet eteenpäin työnnettynä olet avoin, mutta epäluuloisuuteen ja kyynisyyteenkin taipuvainen. Sinun on myös vaikeaa tehdä päätöksiä, mutta kun sen teet, sinua on vaikea saada vaihtamaan mieltäsi. Nukkuminen kyljellään kädet suorina sivulla taas on merkki seurallisuudesta ja luottavaisuudesta. Nukutko kyljelläsi, kädet pitkälle kurottuneina? Olet haikailija ja ikuisia unelmia elättelevä haaveilija.

Selällään nukkuvat; Tämä ihmistyyppi on hyvin itsepäinen. Nukutko selälläsi ja kädet pään yläpuolella? Olet todennäköisesti ystävänä kullan kallis: avulias ja hyvä kuuntelija. Todennäköisesti et nauti huomion keskipisteenä olemisesta. Nukutko selälläsi, kädet tiukasti vartalon vieressä? Määritelmän mukaan olet hiljainen ja hiukan varatunut. Et pidä kiireestä ja hössötyksestä, ja asetat itsellesi ja muille helposti korkeat tavoitteet. Selällään nukkuvat ja käsiään rennosti vieressä pitävät henkilöt ovat erityisen sosiaalisia ja seurassa viihtyviä ihmisiä, joiden on helppo luottaa uusiin tuttavuuksiin. He voivat helposti sortua sinisilmäisyyteen. Selällään kädet sivuilla nukkuvat ovat usein varautuneita. Kolmanneksi yleisin nukkumisasento on selällään, kädet vatsalle suoristettuina. He heräävät tavallisesti virkeinä ja innokkaina. Tätä nukkumisasentoa suosivat tähtäävät tavallisesti korkeisiin tuloksiin ja odottavat itseltään paljon - siksi he ovatkin itse oman elämänsä pahimpia kriitikkoja.

Vatsallaan nukkuvat; Tämä ihmistyyppi on rento ja suhtautuu elämän haasteisiin rohkeudella. Tässä asennossa nukkumista suosivilla on usein sellainen tunne, etteivät he hallitse omaa elämäänsä täysin - he ovat jossain määrin eksyksissä omassa elämässään. Vatsallaan nukkuvat tuntevat olonsa helposti väsyneeksi herätessään. Vatsallaan nukkuvat antavat elämän viedä. He elävät ikuisessa vapaapudotuksessa ja tuntevat, että elämä ei ole heidän hallinnassaan. Nukkuminen vatsallaan kädet sivuilleen levitettyinä, tämän kerrotaan olevan fyysisesti kaikkein epämukavin asento.

23 kommenttia:

 1. Omien kokemuksieni mukaan nukkumisasento kertoo kylllä luonteesta:Itse nukun sikiöasennossa pienen pienellä sykkyrällä tai toisinaan mahallani ja nuo selitykset kyllä sopivat täysin minuun!Hyvä että sait lääkkeen uusittua ja taas nukuttua!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä on nuo ihan samat asennot kuin sinulla ! :) Siksi eräät kohdat tekstissä ovat lihavoituja, koska ne osuvat minuun täysin.

   Poista
 2. Vaihdan asentoa vähintään 50 kertaa ennen kuin nukahdan, joten ihmekös, ettei mikään kuvauksista sovi minuun. :-D

  VastaaPoista
 3. Jotenki creepy miten hyvin noi pitää paikkansa... :D

  VastaaPoista
 4. Itselläni on ollut Seroquel Prolong 400mg iltaisin käytössä nyt muutaman vuoden, jonka aikana olen kerran erehtynyt kokeilemaan onneani ilman niitä. Tavoitteena oli valvoa koko yö ja vaikka aamukuudelta keho alkoikin jo hyytymään, aivot eivät antaneet tuumaakaan periksi levolle. Näkyjä ja ääniä kaikkialla, kylmää hikeä ja sydämen jyskytystä. Vieroitusoireet olivat aivan järkyttävät ja elinkin yhden elämäni sekavimmista vuorokausista kun jätin iltalääkkeet ottamatta. Eli kyllä, oireesi olivat "normaaleja". En tietenkään voi ruveta yleistämään, mutta lääkemäärän ollessa näin korkea ihmettelisin jos mitään kummaa ei tapahtuisi. Pärjäile, olet upea ihminen! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ !
   On kummallista, että näinkin voi käydä, sillä normaalisti lääkkeiden ottamattomuus pitäisi vaikuttaa vasta parin pv'n päästä ;o Mutta tiedä sitten mikä on mahdollista kenenkin kropassa ! Ihana kuulla etten ole yksin näiden oireiden kanssa. Ilman iltalääkkeitä en kyllä enää ikinä halua olla .. Hyi :<

   Poista
 5. Tosta sun heikotuksesta tuli mieleen - syötkö sä mitään aamuisin? tai mitä edes söit tuona kyseisenä päivänä? :o voisko tuo sun heikotus johtua osaksi myös syömisestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Normaalisti oloni ei todellakaan ole tuollainen aamuisin .. Kyllä minä syön, tosin en niin hyvin kuin pitäisi, johtui varmaankin vain siitä, että en yksinkertaisesti ollut nukkunut .. Kyllä se väsymys tekee kropalle kaikkea ihmeellistä .. :/

   Poista
 6. Olen itse syönyt aikoinaan reilut kolme vuotta kyseistä lääkettä vaihtelevilla annosmäärillä, joskus saattoi jäädä ottamatta, mutta ei siitä sen kummempia tuntemuksia tullut. Eikä oikeastaan voikkaan tulla, paitsi ehkä alitajuntaisesti. Lääke ei katoa elimistöstä yhdessä yössä vieroitusoireihin asti, siinä menee ainakin pari pv.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep, totesin itsekkin saman. Mutta yksi ilta ilman lääkkeitä = ei unta, joten olotilani johtui siitä, etten ollut nukkunut lainkaan :/

   Poista
 7. Väittäisin kyllä että olosi johtui suurimmaksi osaksi vieroitusoireista, niitä voi tulla noinkin nopeasti (etenkin isolla annoksella ja jos on käyttänyt lääkettä pitkään). Normaalistihan ihminen kyllä tulee toimeen yhden yön nukkumattomuuden jälkeen ihan hyvin, yksi yö ei yleensä aiheuta vapinaa, hikoilua tai oksetuksia.

  VastaaPoista
 8. Söin seroquel prolongia monta vuotta. Annoksella 800mg. Sitä ei voinu jättää kertaakaan ottamatta, muuten yö oli aina ihan helvettiä! Sit ku lääkeen lopetin (pääsin eroon kaikista lääkkeistä) ni meni kyl aikaa tottua nukkumiseen ilman sitä. Eli varmana tuntunut sulla toi ettei lääkettä ottanut. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä kun on vain 400mg, mutta kai olotila johtui ainakin osaksi siitä etten lääkkeitä ottanut .. :/

   Poista
 9. Itse saan nukuttua yhden yön ilman seroquel prolongia. Koska on pitkävaikutteinen eikä katoa kehosta niin nopeaa. Mut ehkä vaikuttaa eritaval eri ihmisillä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään .. Ja hämmentäväähän tämä on :/

   Poista
 10. No mä olen niitä bentsoja syönyt sen 7 v ja kyllä niistä ainakin tulee jonkinnäköistä vieroitusoiretta jos jättää esim illalla ottamatta, ja ottaa seuraavan vasta puolen pvn aikaan,, mut tosiaan ne kramppailut sun muut tulis sitten vasta parin kolmen pvn päästä. Mutta voimia sulle! Kyl tää lääkkeitten napsiminen on hanurista, mut mieluummin näin ja pystyy elää normaalia elämää kun ilman lääkkeitä, tiiä mitä siitä sitte tulis :-D Tsemppiä<3
  -Irvikissa-

  VastaaPoista
 11. Hei!

  Tuosta seroquelista en osaa sanoa, mutta itse kun lopetin ketipinor 600mg 'seinään' niin oloni oli ihan kamala, sitä kesti monta päivää. Kylmä ja kuuma vuorotellen, tuntui että jokapaikkaan sattui, oksetti, pyörrytti jne. En pystynyt liikkumaan kotoa minnekkään pariin päivään. Makasin vain lattialla ja mietin että kuolenko. Muutaman päivän kuluttua alkoi jo hieman helpottaa ja vajaassa viikossa olin lähes oireeton. Eli luulisin että se helvetillinen olo on vain joku vieroitusoire.. :)

  http://yhteiskuntakelpoiseksi.blogspot.fi/

  VastaaPoista