• d e s i r e f o r t h e f u t u r e . b l o g s p o t . f i

tiistai 15. lokakuuta 2013

Syysloma ja vähän kaikkea muutakin.

Lehdet kellastuvat ja putoilevat puista. Joidenkin puiden lehdet värjääntyvät kauniin kirkkaan punaisiksi ennen kuin tuuli tarttuu niihin ja vie mukanaan. Maassa olevat lehdet näyttävät siltä, kuin ne leikkisivät piirileikkiä tuulen riepotellessa niitä, rahisten hieman aina osuessaan toisiinsa. Ilma on jo niin viileä, vain muutamia asteita plussan puolella, että suurinsosa ihmisistä on jo etsinyt talvitakkinsa naulakon perukoilta ja vuorautunut sen sisään lähtiessään ulos kauniiseen syksyyn. Minä pidän syksystä ehkä kaikista vuodenajoista eniten, silloin on niin kaunista, mutta kuitenkin niin synkkää. Syksyssä on sitä jotain, en vain tiedä mitä. Lisäksi tähän vuodenaikaan vietetään juhlapäivistä parhainta, eniten kaikista odottamaani, Halloweeni! Niin, ja ei enää aikaakaan, kun ensilumi sataa maahan saaden kaikki päivittämään asiasta Facebook päivityksen, ja jouluihmiset hyppimään jo silloin riemusta kiljuen. Minulle itselleni se on se ja sama. En ole oikeastaan koskaan perustanut joulusta, saati pahemmin sen viettämisestäkään. En varsinkaan vuoden 2008 jouluaaton jälkeen. Silloin äitini kuoli, tappoi itsensä, löydettiin kuolleena kotoaan. Niin, tällaisia asioita nousi mieleeni, kun aloin miettimään syksyä. Mutta nyt kuitenkin positiivisempiin ajatuksiin, tunteisiin ja tapahtumiin !

- - -  - - -

Lauantaiaamuna nousin ylös sängystä keittämään kahvia jo ennen, kun kello näytti 05:00. Vietin aikaa normaalisti kotona siihen asti kun kello tuli 09:30, jolloin päätin pakata laukkuni, laittaa kengät jalkaan pukea lämpimästi ylleni ja lähteä kävelemään sijaisäitini luo. Mitä tapahtui tästä eteenpäin, oli jotain normaalista tooooodella poikkeavaa. Lähdimme nimittäin hieman 12 jälkeen ajamaan pikkusiskoni, pikkuveljeni, sijaisäitini, hänen miehensä ja heiden yhteisen lapsensa kanssa isävainaani vanhempien luokse syömään ! En ole ollut heidän kanssaan tekemissä oikeastaan lainkaan siitä lähtien, kun vanhempani erosivat ollessani ehkä n. 6 vuotias. Ei tästä nyt kuitenkaan sen enempää. Vain sen verran, että oli outoa nähdä noinkin läheistä sukua olevia ihmisiä, kun ei heitä edes tunne .. Enkä minä pysty kutsumaan heitä esim. mummoksi ja vaariksi, vaan kutusin heitä heidän omilla nimillään. Onneksi kaikki meni kuitenkin hyvin, ja olen varmasti jatkossa, hieman enemmän tekemisissä heidän kanssaan.
   Tutkin pitkän aikaa erästä heidän ison omakotitalonsa yläkerrassaan olevaa huonetta, joka oli kuulemma täynnä tavaroita jotka olisivat menossa vain kirppikselle. Lähtiessämme raahasin yläkerrasta mukanani ison muovikassillisen tavaraa, jotka sain ottaa mukaani. Löytyihän sieltä huoneesta kaikkea kivaa ja tarpeellista; Piirrustuslehtiöitä, sekä uusia kyniä, liituja ym. Löysin tavaroiden joukosta myös toimivan polaroidkameran, josta innostuin kuin pikkulapsi karkkikaupasta. Isäni äiti oli säästänyt joitain isäni tavaroita, joita sain myös halutessani ottaa itselleni, ja tottakai otinkin. Isäni vöitä & vyön solkia, sekä isän itse ottamia vanhoja valokuvia hänen suosikkibändiensä keikoilta. Näistä kuvista ajattelin koota parhaat / eniten silmää miellyttävimmät ja tapetoida yhden kokonaisen seinän asunnostani niillä .. :)

- - -  - - -

PsNyt on 15. päivä syyskuuta, ja tällä viikolla vietetään syyslomaa. Olen kaverini luona (kutsun häntä nyt vaikka vain Mieheksi), ja asumme kahdestaan tässä omakotitalossa koko tämän viikon ajan. Mies on ollut tänään suurimman osan päivästä ulkona tekemässä pihahommia ja minä olen ollut keittiössä tehden jauhelihakeittoa ja mustikkapiirakkaa leipoen, josta tuli muuten ihan helvetin hyvää ♥ ! Ja sitten seuraavaksi olisi tiedossa jauhelihamakaroonilaatikon tekeminen. Heh, kotikokki Oona vauhdissa jälleen .. Mutta niin, takaisin asiaan. Muuten aika täällä kuluu tietokoneen ja television ääressä, nenä kiinni kirjoituslehtiössä kynä viuhuten lyijyä kuluttaen, tai mainoksen (koulutehtävä) kuvakäsikirjoitusta ja käsikirjoitusta suunnitellen. 
   Huomenna menen kotiin hakemaan itselleni lisää vaatteita ja suunnittelemaan asukokonaisuutta perjantaiksi. Perjantaina me nimittäin vietämme täällä Miehen luona luokkalaistemme kanssa chillailu, grillailu ja dokailu illan ! Pieni selvennys tähän väliin: Opiskelen siis nykyään pääsääntöisesti median 3. luokkalaisten kanssa. Odotan innolla perjantaita, sillä en ole piiiiitkään aikaan viettänyt aikaa kavereideni kanssa isommalla porukalla. Perjantaista tulee varmasti myöhemmin tänne bloginkin puolelle juttua .. :)

2 kommenttia:

  1. Munkin mielestä halloween on vuodenajoista ehdottomasti paras! ♥♥ saa pukeutua ja hullutellla ja muutenkin halloweenissa on sitä jotain! hihihi!

    VastaaPoista