• d e s i r e f o r t h e f u t u r e . b l o g s p o t . f i

tiistai 1. lokakuuta 2013

Vihdoinkin.


Koululääkärin ja terveydenhoitajan vastaanotto 1.10.'13, 13:00. 
REM -unen käyttäytymishäiriö & Yölliset kauhukohtaukset.

- - -  - - -

Istuin koululääkärin vastaanotolla 40 minuuttia. Tänä aikana hän kuunteli sydäntäni ja keuhojani, ne kuulostivat kuulemma ihan OK'lta. Verenpaineen mitattuaan lääkäri totesi alapaineeni olevan koholla, se ei saisi olla yhtään korkeampi, 80. Yläpaine oli kai OK, en muista paljonko se oli. Pulssini oli kuulemma harvinaisen korkea, 105. Myös paino ja pituus tsekattiin, mittaustulokset oli merkitty viimeksi vuonna 2009. Olen lääkärin sanojen mukaan ihannepainossa. Paino 50kg vaatteet päällä & pituus tasan 161cm. Myöhemmin minulla on tiedossa labrakokeita, jossa tsekataan verenkuva, kilpirauhasarvot, maksa-arvot yms, en todellakaan muista kaikkea mitä lääkäri labran suhteen luetteli. Lääkäri lähettää sanojensa mukaan lähetteen Nurmijärven aikuispsykiatrian poliklinikalle, sekä jollekkin neurologiselle osastolle, kai Hyvinkään sairaalaan. Jommasta kummasta tai molemmista pitäisi tulla minulle kirje kuukauden sisään, liittyen jatkotutkimuksiin. Unihäiriöitä tutkittaessa psykiatria ja neurologia kulkevat intiimisti käsikädessä.

Kun olin kertonut miksi olen koululäääkrin vastaanotolla, hän kysyi heti ensimmäiseksi, että mitkä asiat menneisyydessäni mahtavat olla sellaisia, joiden uskon vaikuttavan uniongelmiini. Mitä tuohon nyt vastata, muuta kuin hetken hiljaisuuden jälkeen "Varmaan kaikki." Ja se on totuus. Kävin lyhyesti läpi perhehistoriaani. Onneksi osasin tiivistää kaiken hyvin, sillä kertomus olisi voinut kestää monta tuntia .. Selasin muistojani, ja kerroin lyhyesti lapsuuden tapahtumista, vanhempien alkoholismista ja harjoittamastaan väkivallasta niin toisiaan kuin meitä lapsia kohtaan, syrjinnästä, eristämisestä ja alistamisesta, joita jouduin sietämään asuessani vielä (12 vuotiaaksi asti) äitini luona. Tästä päästiin tietenkin lastenkodin ja huostaanoton kautta molempien vanhempieni, äidin sekä isän kuolemaan, ja siitä elämään sijaisperheessä äitini siskon luona ja lopulta omilleen muuttamiseen. Painotin kuitenkin vahvasti, että parhaan ystäväni Jessen itsemurha oli pahin paikka mihin olen koskaan elämäni aikana joutunut. Se on varmasti suurin ja vaikuttavin asia siihen, miksi en saa nukutuksi, vaan kärsin näistä käsittämättömän kamalista kohtauksista vain pahemmin kuin aikaisemmin.
   Sain lääkäriltä mukaani uni-valve päiväkirjan ja ohjeet sen tekemiseen. Seuraava yö olikin todella oiva aloitus päiväkirjalle, sillä se ei oli yksi helvetillinen painajaismainen jatkumo. Unissani sätkimistä, potkimista, huutamista, hikoilua ja lopulta herääminen hengästyneenä ja kauhusta vapisten. Näin kävi muutamaankin otteeseen. Seuraavana aamuna olin normaalia uupuneempi ja väsyneempi, mutta onneksi tähän on jo tottunut. Vaikka ei tällaiseen todellakaan pitäisi missään nimessä tottua .. Onneksi kuitenkin tätä asiaa on nyt alettu käsittelemään ja saan vihdoinkin apua kauhukohtauksiini niin psykiatriselta-, kuin myös neurologiselta puolelta.

9 kommenttia:

 1. Vähänkö kiva et alat saamaa noihi uniongelmiiki apuu ! Pus, oot rakas ♥ :)

  VastaaPoista
 2. Onnea avun saamisen tähren !

  VastaaPoista
 3. Hieno juttu, että saat apua! Voimahali ♥

  VastaaPoista
 4. Ystävälläni tutkitaan nimenomaan kyseisiä unihäiriöitä, mutta ennen kokeita, hänen on purettava kaikki mielialalääkkeet pois? :o

  VastaaPoista
 5. Ohhoh .. Mulle ei itselle sanottu lääkärillä mitään moisesta ? Katsotaan nyt miten mulle käy ! :o

  VastaaPoista
 6. toivottavasti saat apua uniongelmiin, sulla on kuitenkin takana tosi paljon kaikkea. ite oon käynyt kanssa tossa nurmijärven psykiatrian poliklinikalla jo jonkin aikaa ja toivon että sulle on kanssa hyötyä käynneistä. :)

  VastaaPoista