• d e s i r e f o r t h e f u t u r e . b l o g s p o t . f i

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Uni-valvepäiväkirja & epäilynä (yöllinen?) epilepsia.

Postauksessa Vihdoinkin. (klikkaa vaaleanpunaista linkkiä lukeaksesi kyseisen postauksen) puhuin siitä, kuinka olen vihdoinkin saamassa apua uni-, ja nukkumisongelmiini. Eräänä päivänä terveydenhoitaja käveli minua vastaan koulun käytävällä, pysäytti ja pyysi käymään hänen luonaan vastatakseni koululääkärin terveydenhoitajalle lähettämiin lisäkysymyksiin. Kysymyksen olivat aika perus huttua, sellaisia mitä voisi ennen tällaisen tutkimuksen aloittamista kysyä lähetettä varten, mutta syy niiden takana oli aikalailla hämmentävä. Koululääkäri oli sanonut terveydenhoitajalle, että yksi epäilyksistään olisi minulla olevan epilepsia. "Epileptinen kohtaus johtuu aivojen hermosolujen liiallisesta purkaustoiminnasta. Se ei ole itsenäinen sairaus vaan oire jostakin aivoihin vaikuttavasta sairaudesta tai häiriöstä." Hmmh .. Onko kyseessä siis yksi kroonisen unettomuuden syistä, yöllinen epilepsia, vai onko tämä sitä mitä alusta asti epäiltiin, REM -unen käyttäytymishäiriö / yölliset kauhukohtaukset ? Vai onko tämä sittenkin jotain muuta ? Yöllinen epilepsia, siitä ei löydy netistä paljoakaan tietoa, mikä häiritsee minua suunnattomasti. Selasin pitkään netistä löytyvää tietoa epilepsiasta ja päädyin niinkin hämmentäviin syihin kuin kasvain yms, joten lopetan susoiolla tähän tämän tiedon metsästyksen. Saan kunnollista informaatiota sitten myöhemmin, kun menen pian uudestaan koululääkärin vastaanotolle kyselemään hieman tarkemmin hänen epäilyksistään ja mahdollisuuksista, mikä minua mahtaa vaivata.

Tuon ensimmäisen koululääkärin vastaanoton jälkeen täytin kahden viikon ajan univalve-päiväkirjaa ja tein jok'ikisestä yöstä muutaman rivin mittaisen lisäkertomuksen päiväkirjamerkintöjen rinnalle. Kukatahansa voi vilkaistuaan päiväkirjaa ja lisämerkintöjäni todeta, ettei nukkumiseni todellakaan ole normaalia, että minussa on pakko olla jokin vikana. Päiväkirjan pitäminen oli työlästä, mutta sen arvoista. Kirjoitan tähän muutaman eri yön univalve -päiväkirjan merkintää tuon kahden viikon ajalta. Hieman sekavia ja epätarkkoja merkintöjä, mutta tuskin kukaan pystyisi samassa tilanteessa kovin selkeästi mitään kirjoittamaan ylös ..

 • Sänkyyn klo 22:00, nukahtaminen n. klo 22:30. Herääminen 3 kertaa klo 02:30 - 05:00 välisenä aikana, joina 2 kertaa ylös sängystä & tupakalle. Kauhukohtauksesta herääminen ~ 2 kertaa. Ylös sängystä n. klo 05:00.
 • Sänkyyn klo 21:00, nukahtaminen n. klo 21:20. Herääminen & ylös sängystä tupakalle klo 01:00, 02:30, 04:00 & 04:40. Kauhukohtauksesta herääminen ~ 4 kertaa. Ylös sängystä n. klo 05:40.
 • Sänkyyn klo 20:00, nukahtaminen n. klo 21:00. Herääminen 4 kertaa klo 04:00 - 06:00 välisenä aikana, jona klo 04:00 tupakalle & WC. Kauhukohtauksesta herääminen ~ 2 kertaa. Ylös sängystä n. klo 06:00.
 • Sänkyyn klo 21:30, nukahtaminen n. klo 21:50. Herääminen & ylös sängystä tupakalle klo 00:00, 01:00 & 03:00. Klo 01:00 WC. Kauhukohtauksesta herääminen ~ 4 kertaa. Ylös sängystä n. klo 05:00.
 • Sänkyyn klo 22:00. Tupakalle klo 22:10 & takaisin sänkyyn. Nukahtaminen n. klo 23:00. Herääminen 5 kertaa klo 01:00, 02:30, 03:10, 04:00 & 05:15. Klo 01:00, 03:10 & 05:15 tupakalle. Kauhukohtauksesta herääminen ~ 3 kertaa. Ylös sängystä n. klo 06:00.
 • Sänkyyn klo 22:30, nukahtaminen n. klo 22:50. Herääminen 2 kertaa klo 02:00 - 03:00 välisenä aikana. Klo 03:00 tupakalle. Kauhukohtauksesta herääminen ~ 2 kertaa. Ylös sängystä n. klo 05:00.

16 kommenttia:

 1. Mitään vaivoja ei koskaan saa googlettaa ellet halua itsellesi nettidiagnoosiksi aivokasvainta tai muuta vastaavaa ylivedettyä paskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep, just tästä syystä selaamisen lopetinkin ! :'D

   Poista
 2. Joo en mäkään itse pysty googlettelemaan koskaan mitään vaivoja kun alan kuvittelemaan kaikkea mahdollista, että mikä mulla vois olla.. Toivottavasti sulle nyt selviää että mikä on vialla! Tsemppiä siihen odotteluun kauheesti.

  VastaaPoista
 3. Iha normaaleja noi merkinnät :o tai sit mäki oon sairas..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Normaaleja ja normaaleja, miten sen nyt ottaa jos heräät neljä kertaa yössä omaan huutoosi tai siihen, että hakkaat nyrkilläsi seinään .. :'D

   Poista
  2. Anteeksi jos pilaan nyt sinulta kuvan siitä että olisit todella erityinen lapsi, mutta kyllä kauhukohtaukset lääketieteellisesti on täysin normaaleja, ja niitä tulee jokaiselle ihmiselle jossain vaiheessa elämää eri syistä, mutta se ei ole normaalia jos ne jatkuu joka öisenä pitkän ajan.

   Poista
  3. Empä itseäni kovin erikoisena pidä, ja tiedän että tuollaiset kohtaukset ovat varmasti jokaisen ihmisen elämässä mukana jollain tapaa, mutta kuitenkin tämä on jatkunut jo parin vuoden ajan, joten tuskin tämä kovinkaan normaalia on.

   Poista
  4. enemmän outoa minusta on se että katkaset mahdollisuuden vaipua takaisin uneen ravaamalla tupakalla.

   Poista
  5. Tupakalle menen, jos en meinaa saada unta ja ahdistaa niin maan perkeleesti heräämisen jälkeen.

   Poista
  6. + Röökin polttaminen rauhoittaa / rentouttaa ja saan paljon paremmin unta uudestaan.

   Poista
 4. Hmm, aika tutulta nuo munki mielestä kuulostaa? Siis normaaleja mut vttumaisia juttuja. Samoja on täällä ja tiiän paljon jolla samoja... Tosin en oo mikään lääkäri joten hyvä että sun asiaan puututaan jos se ei normaalia ole JA tietenkin kun et voi hyvin. Toivottavasti saat apua. :) Tsemppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥
   - Katsotaan nyt millaisia tuloksia tutkimukset tuovat tullessaan ..

   Poista
 5. Onko sulle koskaan tapahtunut unihalvausta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joskus, mutta siitä on muutamia vuosia aikaa.

   Poista
 6. Ihme vähättelyä, tuo EI ole normaalia. Normaalisti ihminen nukkuu läpi yön ilman jatkuvia heräämisiä. Ja mikä ihmeen lapsi? Lapsilla kyllä on joo kauhukohtauksia, mutta ei läheskään kaikilla ja todellakin se on lapsuuden juttu, ei enää varsinaisesti nuoruusiässä yleistä.
  Ootko muuten väsynyt päivisin? Luulisi, että olet, kun tuollaista ramppaamista ovat yösi.
  Toivottavasti tohon tulee joku apu :)
  Tsemii pieni!

  VastaaPoista