• d e s i r e f o r t h e f u t u r e . b l o g s p o t . f i

tiistai 27. toukokuuta 2014

Don't you see how beautiful this world, this life is ?

Polkaisen polkupyörän polkimia hitaasti vielä muutaman kerran ja hetken päästä alan jarruttaa, kun saavutan alamäen. Tuuli tuivertaa lämmintä ilmaa vasten kasvojani kun hiljennän pyörän vauhtia. Päätän kuitenkin päästää jarrun vapaaksi ja antaa polkupyörän saavuttaa mäessä täyden vauhtinsa. Kauniit kukat maassa ja kukkivat puut vilahtavat ohitseni ja päätän myöhemmin lähteä kävellen liikenteeseen ja kuvata niitä vasta sitten. Nyt haluan vain kotiin kylmään suihkuun ja viileään huoneilmaan tästä tukahduttavasta kuumuudesta, jota ei auta järkyttävä, pitkästä pyörälenkistäni aiheutuva hikoilu. Mutta en valita. Vihdoinkin on kesä ja on lämmin, todella lämmin.

Nojaan parvekkeen kaiteeseen ja poltan tupakkaa kuuman auringon paahtaessa ihoani kirkkaalta taivaalta. Silmäilen vieressä kasvavan suuren koivun oksalla olevaa linnunpesää, jossa toinen lintuparista hautoo munia, kunnes yht'äkkiä lehahtaa lentoon ja häätää viereiseen puuhun juuri lentäneen lajitovenrinsa pois. On kaunista katsella, kuinka pariskunta suojelee pesäpuutaan ja pesää. Pian lintu lehahtaa takaisin pesäpuun oksalle, ja viereen ilmestyy pian pariskunnan toinen osapuoli kastemato nokkansa otteessa. Seuraan, kuinka mato tulee syödyksi ja kuinka linnut lähtevät yhdessä lentoon. Tupakkani on palanut jo lähes kokonaan, asetan sen tuhkakupin reunalle palamaan loppuun ja menen takaisin sisälle jättäen linnut tekemään sitä, mitä ne ovat kaikki nämä lämpivät päivät tehneet minun seuraavan katseeni kohteina.

Mietin entistä alkoholinkäyttöäni. Sitä, kuinka olin kuin pesusieni sen suhteen. Join paljon, todella paljon. Mutta nykyäänhän kaikki on toisin, täysin toisin. Hyvin harvoin, todella harvoin minun tekee mieli juoda, ja silloinkin juomiseni jää noin 6 annokseen. Mietin kuinka alkoholi minuun vaikuttaa, kuinka se ei sovi minulle lainkaan. Suutuin helposti, aloin tappelemaan täysin olemattomista syistä, joskus jopa alennuin lyömään ja pahimillaan flippasin niin, että lukittauduin vessaan viiltelemään. Tekee pahaa kun pelkästään mietinkin sitä, joten jätän ajattelemisen siihen. Nykyään kaikki on toisin. En juo pahemmin lainkaan, todella harvoin vain, ja jos juon niin vähän, niin vähän ettei krapula saavuta minua seuraavana aamuna. Alkoholi ei sovi minulle, sen olen oppinut paskojen kokemuksien kautta, enkä minä edes kaipaa joka viikonloppuisia kännireissuja ja sitä karmeaa seuraavan aamun olotilaa. 

Avaan vessan peilikaapin ovet ja tartun sheiveriin. "Hello, my old friend", totean ja huuhtelen terän. Katselen itseäni hetken peilistä, istuudun vessanpöntön kannen päälle ja asetan terän säärelleni. "Here we go again", ja vedän terää vasten ihoani. Huuhtelen terän, vedän uudestaan, huuhtelen, ja sama taas uudestaan. Pyyhäkäisen säärtäni ja totean, että hyvähän siitä tuli ja teen saman toiselle jalalleni. Huuhtelen jalkani suihkun alla, kuivaan ja rasvaan ne. Jalkojen sänget ovat jälleen poissa ja jalkani tuntuvat sileiltä, joten asetan sheiverin takaisin paikalleen kaappiin. Katselen ja kosketten hetken vanhoja arpiani, jotka ovat joko kohonneita tai kuoppautuneita ihollani. Huokaan syvään ja jatkan siivoamista.

Pakkaan reppuun passin ja pankkikortin, avaimet, sytkärin ja pari askissa olevaa tupakkaa, sekä vedellä täytetyn juomapullon. Nostan repun selkääni, asetan aurinkolasit silmille ja lähden ulos. Ulko-oven edessä sytytän yhden tupakoistani ja lähden kävelemään niiden kauniiden kukkivien puiden luo, joita katselin aikaisemmin pyöräilessäni niiden ohi. Mietin kuinka helvetin turistilta minä näytänkään, kun kuljen kylällä reppu selässä, juomapullo sivutaskusa kuvia napsien. Mutta väliäkö tuolla, minä voin tehdä vaikka kärrynpyöriä torilla jos minusta silti tuntuu. Nyt minä haluan vain kuvata niitä kauniita asioita joita näin asuntomme lähellä.

- - -  - - -


2 kommenttia:

  1. Ku luin tuota sheivauskohtaa, niin sisäinen "EIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII"- huuto pääsi valloilleen. Olin nimittäin niin varma että sorruit viiltelemään! :D :S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus on jännää kirjoittaa tuolla tavalla, että lukija luulee tapahtuvan ihan jotain muuta kuin oikeasti tapahtuu .. :')

      Poista