• d e s i r e f o r t h e f u t u r e . b l o g s p o t . f i

perjantai 9. toukokuuta 2014

Make them wonder, why you're still smiling.

Omalääkärillä käymisen ja lääkityksen noston jälkeiset päivät ovat olleet jokseenkin kummallisia. Lääkkeiden annostuksen noston huomasi pari päivää lääkärillä käymisen jälkeen, ja kokoaikainen tuskaisuusstressiahdistus hälveni. Kuitenkin se viruu vielä silmieni takana, tunnen sen. Se on läsnä kokoajan, vaikkakin useimmiten lähes huomaamattomasti. Tulevaisuus hiipii ajatuksiini tuon tuostakin vaikka yritän olla ajattelematta sitä, mutta yritän olla antamatta sen haitata. Sivuutan ajatukset johonkin muuhun ei niin tuskastuttavaan, stressaavaan ja ahdistavaan.
   1,5 viikkoa lääkitykseni noston (Seroquel Prolong 400mg'sta 600mg'aan & Sertralin 100mg'sta 200mg'aan) jälkeen totesin minulla täytyvän olevan ennenkokematon haittavaikutus. Otin selvää asiasta, ja selvisi ettei syynä tilanteeseeni voinut olla mikään muu, kuin lääkeselosteiden Harvinaiset haittavaikutukset -kohdan Seksuaalinen toimintahäiriö. En kuitenkaan ala tätä sen koommin avaamaan näin julkisesti,mutta voitte itse ottaa selvää mistä Seksuaalisesta toimintahäiriöstä on kysymys. Kuitenkin oireeni on sellainen, jonka kanssa en halua, eikä kukaan varmasti haluaisi elää yhtään niin paljon kauempaa kuin on pakko. Sain omalääkärilleni puhelinajan ja hän totesi että tilanteeni saattaa kadota muutamien päivien aikana, muttra jos ei, hän käski alentamaan Sertralinin takaisin 100mg'aan, jos se vaikka auttaisi. 
   Pari päivää sitten minulle soitetttiin ja yritettiin saada tapaamaan hoitajaa, mutta kieltäydyin ehdottomasti. Minä tulen tapaamaan Psykiatrian mielialapoliklinikan lääkäriä, en mitään muuta. Näin sovittiin, joten näin myös tehdään. Sain paria päivää myöhemmin kirjeen klinikalta, jossa kerrottiin minulle olevan aika apulaisylilääkärille 2.6'tta. Kerroin omalääkärilleni myös tästä, että tapaaminen on vastra niin pitkän ajan päästä, ja hän antoi minulle ajan 14.5'ttä, jolloin hän kirjoittaa minulle vielä loppukuun sairaslomaa, koska tilanteeni on edelleen sama kuin 2 viikkoa sitten, jolloin hänet viimeksi tapasin.
   Myös 13.5'ttä minulla on menoa. Olen nimittäin menossa juttelemaan koululle opinto-ohjaajan kanssa siitä, miten tästä nyt jatketaan. Minähän en valmistu tänä keväänä kuten piti. 5 vuotta opiskeltuani tuossa ammattikoulussa ei päättynyt kuten kuvittelin. Nyt minun täytyy ottaa selvää kaikista mahdollisista vaihtoehdoista joita minulla on opiskelujen, ja ennenkaikkea valmistumisen, ammatin saamisen suhteen. En kuitenkaan osaa sanoa lainkaan mitä tulee tapahtumaan, mutta en aio sitä nyt ajatellakaan. Lääkärini käski minun olla sairaslomalla. Ja sen aion myös lääkärin määräyksestä tehdä. Ei ylimääräistä stressiä, vain rennosti ottamista stressaamatta mistään ylimääräisestä, jotta saan kerättyä voimiani, jotteivät voimani hiivu täysin kokonaan. Sairaslomalla siihen asti, kunnes olen taas kerännyt tarpeeksi voimia taistellakseni tieni huipulle, koulusta valmistumiseen.

- - -  - - -

15 kommenttia:

 1. Olisi kyllä aivan mahtavaa jos joku valmistaisi masennuslääkkeen josta ei tule mitään haittavaikutuksia. Itse olen jo muutaman lääkityksen joutunut kaikenlaisten hankalien sivuoireiden takia lopettamaan ja se on turhauttavaa. Mutta toivottavasti tuo sinun ongelmasi menisi äkkiä ohitse.

  Voimia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselle ei ole tullut mitään tämän kaltaisiakaan haittavaikutuksia .. Ollut vaan niitä, mitä nyt varmasti lähes kaikille tulee kun lääkityksen aloittaa. Tämä on ihan käsittämätön oire, mutta toivottavasti se menee ohitse ! Kiitos ♥

   Poista
 2. Tiesitkö muuten, että media-assistentit eivät pahemmin työllisty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Suomessa nyt ei tällä hetkellä oikein kukaan työllisty, paitsi ehkä lääkärit...

   Nuo seksuaaliset sivuvaikutukset ovat kaikkea muuta kuin harvinaisia lääkkeillä. Ja varsinkin ssri-lääkkeet saattaa aiheuttaa pysyviä sivuvaikutuksia, vaikka lääkkeet lopettaisi kokonaan. (Googlaappa vaikka PSSD) Lääkärit ovat vain täysin avuttomia tämän asian kanssa ja jopa saattavat teeskennellä tietämätöntä.

   Poista
 3. Oona, susta näkyy, että oot tosi vahva ! En voi edes kuvitella miten rankkaa sulla on ollu elämäsi aikana, mutta mää uskon että sää selviät kyllä, ku jaksat vaan luottaa siihen! Voimia sulle ihan hirveesti! ♥ Toivottavasti kaikki muuttuu pian helpommaksi! Pärjäile!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ !
   Toivottavasti tosiaan kohta helpottaisi ..

   Poista
 4. Koita selvitä, kyllä sunkin olo helpottuu vielä ♥ Otat nyt vaan ihan rauhassa. c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän parhaani mukaan .. Kiitos ♥ !

   Poista
 5. Paljon jaksamista! Keljua kun tulee tuollaisia sivuvaikutuksia, menee kaikki sekaisin ja varsinkin kun pitää koko ajan päivittää annostusta niin plöääh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yeah, vittumaista kun mielenterveyden kanssa alkaa asiat tasaantumaan niin sitten tuleekin jotain toisia ongelmia .. :/ Kiitos ♥

   Poista
 6. Nyt vaan aivot narikkaan ja lepoa! Jaksamisia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yeah, toivottavasti saan pidettyäni aivot (ainakin suurimmaksi osaksi ajasta) narikassa ! Kiitos ihana ♥

   Poista
 7. Masennuslääkkeissä esiintyy todella usein libidoa ja nautintoa alentavia sivuvaikutuksia. Lueskelin uusimmasta postauksestasi, että lääkärisi otti ihan tosissaan huolenaiheesi, ja se on hyvä; Monet eivät uskalla keskustella tuosta sivuvaikutuksesta, koska se on jotenkin "tabu". Mutta miten ne lääkärit voisivat auttaa, jos ei pysty puhumaan niistä? Itse olen kokenut, että SSRI-ryhmään kuuluvat lääkkeet aiheuttavat tuollaisia seksuaalisia sivuvaikutuksia, mutta kun vaihtaa MAO-estäjien ryhmään kuuluviin lääkkeisiin, kuten esim. aurorix, oireet lievenevät reippaasti. Näin on käynyt ainakin omalla kohdallani. Kannattaa kysyä lääkäriltäsi jos kiinnostaa, en ole mikään maailman paras lähde :) MAO-estäjillä hoidetaan mm. julkisen paikan kammoa, ja yleistä ahdistuneisuutta ja masennusta.

  VastaaPoista
 8. Seitsemät eri masennus ja uni lääkkeet testanneena toivon että sun lääkitys saadaan hiukka nopeemmin kuntoon!! Tsemii ❤️

  VastaaPoista