• d e s i r e f o r t h e f u t u r e . b l o g s p o t . f i

lauantai 3. toukokuuta 2014

Mielenterveyden mureneminen & tapaaminen lääkärin kanssa.

Torstaina, 24.4. klo 13:50 omalääkärini, mukava vanhempi mies kutsui minut sukunimellä huoneeseen, jonne astelin epävarmana ja jopa hieman pelokkaana tulevasta. Istuuduin sille tutulle epämukavalle puiselle tuolille, jolla istuin myös hieman yli 2 kuukautta sitten. Silloin kaikki oli toisin, ei lainkaan niinkuin nyt. "No, mitäpä asia koskee?", aloitti lääkäri ja siitä alkoi 30 minuuttia kestävä itkemiseni. Kerroin tilanteestani ja siitä, kuinka helvetin vaikeaa minun on elää itseni kanssa, kuinka vaikeaa minun ylipäätään on elää, kuinka pahalta minusta tuntuu, kuinka en tiedä mitä minun pitäisi tehdä, kuinka voimattomaksi itseni tunnen.
   Itkien, välillä nenäliinoilla kyyneliäni poskiltani pyyhkien kerroin lääkärille siitä kuinka tunnen että olisin pettänyt koko perheeni ja lähisukuni, kuinka tunnen itseni epäonnituneeksi ihmisenä, koska en valmistukkaan media-assistentiksi tänä keväänä. Elin tiedostuksessa että saan kasaan kaikki opintoviikot, kunnes minulle todettiinkin ettei se pidä paikkaansa. Nyyhkytykseni lomasta sanelin tuntemuksiani ja ajatuksiani lääkärille avoimemmin kuin olen koskaan kellekkään lääkärille pystynytkään. Kerroin jatkuvasta ahdistuneisuudesta, muutamista ahdistuskohtauksista, masentuneisuudesta ja yksinkertaisesta surusta joka on ollut viimeaikoina suurempana osana elämääni kuin pitkään aikaan. Kerroin, ettei minulla yksinkertaisesti ole voimia mihinkään, etten minä yksinkertaisesti jaksa mitään. 
   Poistuin lääkärin huoneesta pyyhkien levinneitä ripsivärejäni poskiltani katse tiukasti maassa, ettei se kohtaisi kenenkään vastaantulevan katsetta. Seroquel Prolong oli nyt nostettu 400 mg'sta 600'aan, Sertralin 100 mg'sta 200'aan. Sairaslomaa oli määrätty 11.5. asti ja sitemmin minuun otetaan psykiatrian poliklinikalta yhteyttä psykiatrisen ylilääkärin (?) vastaanoton ajan varmistamiseksi, jonne menen myöhemmin kartoittamaan tilanteeni ja miettimään, miten siitä sitten jatketaan. Nyt minä olen sairaslomalla ja myöhemmin yritän vain yksinkertaisesti saada elämästä jälleen otteen.

- - -  - - -

Tiistaina 29.4. klo 18:18 puhelimeni soi, ja näin numerosta että mummuni yrittää 
soittaa. Mietin hetken jaksanko nyt vastata ja jutella mummun kanssa, mutta päätin 
vastata, ja onneksi vastasinkin, sillä mummun kanssa jutteleminen toi tullessaan paljon 
tuntemuksia .. Puhelun jälkeen olin kaikinpuolin kummallisen tunteen, tai oikeastaan 
tuntemuksien vallassa. Jollain tapaa tuntui että olisin pettäny koko perheeni olemalla 
yksi ihmisperse joka ei saa mitään aikaiseks, josta ei ikinä tule mitään, mutta toisaalta 
sain mummuni sanoista ja tsemppaamisesta sellasta henkistä voimaa ja päättäväisyyttä 
ettei tosikaan ! Lopulta mielessäni oli vain yksi ajatus, vain yksi tuntemus. Minä vielä
selvitän tieni voittoon, vaikka pelkästään sen takia, että tekisin mummustani ylpeän !

- - -  - - -

9 kommenttia:

 1. Inhottavaa että menee noin huonosti :( Mutta kyllä sä pystyt selättämään sairautesi, aivan varmasti <3 Jaksamisia ja tsemppiä aivan hurjasti!

  VastaaPoista
 2. Jee, hyvä Oona! Älä mieti sitä että petit muut, vaan keskity parantumiseen. ♥ Aina ei jaksa. Tsemppiä ja voimia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ♥, kyllä tämä tästä .. :)

   Poista
 3. Aina ei jaksa, eikä kuulukkaan jaksaa, mutta siltin mä tiiän että sä selviät! ♥ Voimia paaaaljon sulle Oona♥

  VastaaPoista
 4. Sä et ole pettänyt ketään. Sairastumiselleen ei voi mitään, ei sitä kukaan valitse. Sinun hyvinvointisi, ja terveytesi on tärkeintä. Koulua ehtii käydä mutta sinua on maailmassa vain YKSI ja sinun paha olosi on nyt nro 1, se pitää saada pois. Olet ihana tyttö ja haluan toivottaa sinulle älyttömästi voimia pahan olon kanssa. Onneksi saat apua ja onneksi hait apua ja sait tuskan ulos. Päivä kerrallaan eikös niin. Ole ylpeä itsestäsi, olet kokenut hurjan kovia elämässä ja silti edes mietit opiskelua ja tulevaisuutta. Yrität kyllä parhaasi se riittää. Mutta nyt on aika keskittyä toipumiseen. <3 Halaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hannash aivan ihanasta kommentista ♥ !

   Poista