• d e s i r e f o r t h e f u t u r e . b l o g s p o t . f i

keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Tattoo, realistic tattoo.


Täydellisyyttä ! Juuri tällaista ideaa olen jo muutaman vuoden ajan pääni sisällä suunnitellut ja kaavaillut, tai no, niin kauan kuin minulla on ollu Kratos, eli vuodesta 2010. Tatuointi ihanasta, aivan käsittämättömän paljon rakastetusta Kuningaspytonistani, suloistakin suloisemmasta Kratoksesta. Idea, joka on muhinut pääni sisällä nämä vuodet: Kratos luikertelemassa reiteni ympäri ylöspäin niin, että sen pää on lantioni kohdalla, lähes samoin tavoin kuten 1. kuvassa. Ja tatuoinnin tulisi tietysti olla niin relaistinen kuin olla ja vaan voi, kuten upeassa 2. kuvassa. Jotain niin suloisen upeaa ♥ !

Minulla ei ole vielä yhtä ainoatakaan tatuointia, ja varmasti menee vielä pidemmän aikaan kun rohkenen sellaisen ottamaan, saati uskaltaudun pistämään satoja euroja yhteen vartaloani koko loppu elämäni koristavaan kuvaan. Sijaisäitini opetti minulle jo minun ollessa vielä teini, että mieti monta vuotta, pitkään ja hartaasti tatuoinnin ottamista. Vasta sitten, kun kuva on pysynyt vuodet muuttumattomana mielessäsi ja edelleen haluat kuvan kehoosi, vasta sitten voit alkaa harkitsemaan ja suunnittelemaan sen ottamista. Ja tässä neuvossa olen pitäytynyt. Muitakin tatutointi suunnitelmia minulla on ollut, mutta vain tämä näin pitkään ja näin muuttumattomana ja selkeänä.

Suurin ja ainoa pelkoni tatuoinnin ottamisen suhteen on, etten pitäisikään lopputuloksesta. Olen luonteeltani niin helvetin tarkka ja vaativa (paskamainen persoonallisuuden häiriö), joten pelkään että tatuoija tykittää ihooni jotain, mikä ei minun mielestäni sitten näytäkään hyvältä, mistä minä en sitten pidäkään. Tatuoijan täytyisi olla paras ketä löytyy. Kuvan tulisi olla realistinen ja aidon näköinen. Kuvan tulisi olla täydellinen, ei yhtään vähempää. Yksityiskohdat, valot ja varjot. Kaikki, täydellistä. Oikeanpuoleinen ylhäällä olevista kuvista on mielestäni juuri tätä. Niin tarkasti ja taitavasti tehty ! En kuitenkaan tiedä tulenko pelkoni, vaativuuteni ja tarkkuuteni takia koskaan ottamaan tatuointia ..

Kuulisin mielelläni tähän liittyen kokemuksia, jos teillä sellaisia sattuu olemaan ! 

- - -  - - -
9 kommenttia:

 1. Kuva jonka haluat kehoosi on usemmiten loppupeleissä huomattavasti helpompi valita ja päättää, kun se kuka tatuoinnin tekee. Helsingin seudulla on paljon tatuointiartisteja, jotka ovat erikoistuneet realistisiin kuviin. Kannattaa selata esim netin kautta eri artistien portfolioita. Voi hyvinkin löytyä useampi tekijä jonka työkansiosta löytyy teoksia jotka ovat samanakaltaisia mitä olet hakemassa :) Itselläni rauha saapui mieleen artistin pätevyydestä vasta kun tämä oli suunnitellut kuvan minulle paperille ja näytti sen minulle. Tärkeintä on pitää kommunikaatioväylä avoinna artistin kanssa koko tekoprosessin ajan, mitä kuvaan haluaa ja mitä ehdottomasti ei :)

  VastaaPoista
 2. En oo varma mut oon kuullu et tatuoijan on vaikeeta tatuoida tosi arpeutuneeseen ihoon, eli kannattaa ottaa tatuointi paikkaan jossa ei oo hirveesti arpia. Ihan hyvällä sanon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän :) Kiitos. Onneksi paikka johon haluaisin kuvan, on sellainen jossa tatuoija ei joudu tekemisiin arpien kanssa.

   Poista
  2. Arven päälle tatuoiminen on riskaapelia vain jos iho arven kohdalla on poikkeuksellisen ohutta. Muutenhan ihmiset ottavat tatuointeja aika usein juuri peittääkseen arpia :)

   Poista
 3. Fireline Tattoo ja Kajaste Art on mun mielestä ehdottomastia yhtiä Suomen taitavimpia. Firelinen Facebook-sivuilla ei oo hirveesti tollasia realistisia kuvia, mut muuten tosi makeita. Kajaste Art löytyy kans Facesta!

  VastaaPoista
 4. Mitä tulee tuohon, että tatuoinnin pitää olla täydellinen yms. niin ennen kuin menet sen ottamaan suosittelen että ymmärrät täysin ennen sitä että tatuoinnit ovat käsityötä ja virheitä voi sattua kenelle tahansa. Ja hypoteettisesti ajatellen olet vaikka löytänyt parhaan tatuoijan koko suomesta, tatuoinnin säilyvyys ja pitkä aikainen värien kesto kirkkaana on loppupeleissä aina sinusta itsesäsi kiinni. Monet apinat syyttävät aina artistia 3 vuoden jälkeen tatuoinnin otosta kun kuva on haalistunut, ja lässynlää mutta eivät kuitenkaan jaksaneet rasvata sitä päivittäin ja parantuneenakin tatuoinia on hyvä rasvailla säännöllisesti.

  VastaaPoista
 5. Etsii vain rauhassa ja ajan kanssa portflioita, sellaisen tatuoijan jonka tekeleet ovat mieleesi. Tyyliltään ja tavalla joilla he tekevät kuvia. Itselläni on 4 tatuointia, jalassa ja käsivarressa tehdyt samalta, käsivarren sisäpuolella ja yläselässä taas on kahdelta eri. Jokaiseen olen tyytyväinen ja rakastan niitä. Itselläni oli lopputuloksesta joka kerralta kauheat pelot jos siitä tuleekin hirveä. Mutta aina kun ne ovat valmiita rakastan niitä heti.

  Itse en ole jokaista tatuointia miettinyt ja sumplinut vuosia. Yläselässäni olevat siivet ovat ainoat joita olen halunnut ennen ottamista 7 vuotta, mutta uskallus tuli vastaan ja ne halusin olla varma että saan juuri minun näköiseni jotka ovat piirretty vain ohjeideni mukaisesti. Vaikka olisikin kuinka pikkutarkka niin olen aivan varma että ei voi mennä mikään vikaan kunhan löytät luotettavan ja ammattilaisen tatuoijan :)

  Realistisiin kuviin monet tatuoijat ovat erikseen perehtyneet ja ovat juuri heidän alaansa. Niinkuin missä tahansa taidossa, jokaisella on oma tapansa tehdä. Keskity siis rauhassa etsimään mieleisesi tatuoija ja aina voi liikkeissä pistäytyä käymään puhumassa ja katselemassa tekeleitä. Ehkä tästä sepustuksesta saat jotain irti :) - Iina

  VastaaPoista
 6. Idea tatuoinnista on mahtava ja oikein tehtynä,kuten kuvassa oli, se näyttää tosi hienolta. Jos/kun tatuoija on ammattitaitoinen ja ylpeä alasta,hän ei ala tekemään kuvaa ellei usko osaavansa antaa just sellasta mitä sä haluat tai mikäli kokemusta ei tarpeeksi ole. Kannattaa siis ajan kanssa tutkia asiaa ja myös kertoa kuinka tärkeä kuva on ja kuinka hyvää laatua odotat. Onnea etsintään, se oikea löytyy varmasti! :)

  VastaaPoista
 7. Alkoi mietityttämään tämä kommenttisi "Onneksi paikka johon haluaisin kuvan, on sellainen jossa tatuoija ei joudu tekemisiin arpien kanssa". Tekstissähän kerrot haluavasi tatuoinnin reitesi ympärille... Niin milloinkas ne sun viiltelyarvet on siitä kadonneet? En sano tätä vittuillakseni vaan kysyn uteliaisuuttani, kun jäi ihmetyttämään...

  VastaaPoista