• d e s i r e f o r t h e f u t u r e . b l o g s p o t . f i

maanantai 11. toukokuuta 2015

Esittelyssä lemmikkini.

• Hello, My sweet little Bats ♥ !
 Nyt siis esittelyssä rakkaat lemmikkini, Kratos & Hypnos.

- - -  - - -

Kratos.
• Kratos (Κράτος) oli kreikkalaisessa mytologiassa
voiman, mahdin ja suvereenin vallan henkilöitymä.


○ Kratos on n. 6-7 vuotias Kuningaspyton.
○ Lempinimiä; Kartsa, Kartonki, Kortonki, Kortsu.
○ Kratoksen hankin (muistaakseni) vuonna 2009 tai 2010.

Kratos on silmäteräni, ihka ensimmäinen oma lemmikkini. Mamman pieni pallinaama ! Hän viettää suuriman osan ajastaan terraarion lämmitetyssä päässä piiloutuneena, ja vain harvoin vaihtaa paikkaansa, mutta illalla alkaa (yleensä) pimppirinki pitkin terraariota. Tykkää hengailla kaulalla / hartioilla. Tästä, siis käärmeiden käsittelystä ollaan montaa eri mieltä. Jotkut ovat sitä mieltä että mitä vähemmän käsittelyä sen parempi, ja jotkut taas sitä mieltä että käärmeen on hyvä tottua siihen. Itse olen totuttanut Kratoksen käsittelyyn jo aikoja sitten, oikein hyvällä tuloksella. Ja onhan Kratos kerran käynyt kanssani kaupassakin, hengaillen kaulani ympärillä oikein tyytyväisen oloisena ! Onhan se raikas ja lämmin ilma varmasti kelle tai mille tahansa mukava ja miellyttävä asia.

Ajan kanssa käärme alkaa kyllä tunnistamaan omistajansa. Kun käärmettä pitää siirtää siivouksen, ruokinnan tai nahanluonnin takia, on Kratos minun sylissäni oikein rauhallinen ja jää nähtävästi ihan mielellään syliin tai kaulalle hengailemaan. Vieraiden en anna Kratosta pitää, sillä käärme on silloin huomattavan epävarma, enkä tahdo sen stressaavan. Jere ja Sanna ovat ainoat, joiden käsittelyyn suostun Kratoksen antaa, sillä heihin Kratos on jo hyvin tottunut. Pikkuiseni on kuitenkin selvästi mammampoika. Jos esim. istumme Jeren kanssa vierekkäin sohvalla ja annan Kratoksen Jerelle, hakeutuu käärme kuitenkin takaisin minuun päin.

Kratos on myös hieman tyhmä, mitä nahanluontiin tulee. Normaalistihan käärme hakeutuu kosteaan paikkaan nahanluonnin aikaan, jotta vanha nahka irtoaa ja lähtee paremmin irti, mutta ei Kratos. Ennen kyllä, mutta ei enää. Ei, vaikka itse siirtäisin hänet terraarion wetboxiin. Lähtee vain pois sieltä, eikä nahanluonti näin ollen onnistu lainkaan niin miten sen pitäisi. Jouduin ostamaan Kratosta varten 30 litraisen muovilaatikon, johon laitan hyvin kosteutettua turvetta. Sinne Kratos sitten pariksi päiväksi, ja nahanluonti onnistuu täydellisesti. Pientä säätöähän tämä aina on, mutta minkäs teet jos käärme on hieman tyhmä. Kheh. Tätä Kratoksen "taipumusta" ihmetteli myös eläinkaupan (josta ostan Kratoksen rotat) myyjä, mutta onneksi ongelmaan löytyi helppo ratkaisu; Erillinen "terraario" nahanluontia varten. Ja onhan tällainen käytäntö käytössä monilla muillakin käärmeiden omistajilla.

♥ Loppuun vielä pieni video Kratoksesta.


- - -  - - -

Hypnos.
• Hypnos (Ὕπνος) oli kreikkalaisessa mytologiassa unen henkilöitymä.


○ Hypnos on n. 1 vuotias Akaattikotilo (White Jade).
○ Lempinimiä; Hyppis, Hyppis Pyppis, Pimpeli Pompeli.
○ Hypnoksen hankin vasta vähän aikaa sitten, tammikuussa 2015.

Hypnos on kova kiipeilemään. Turpeessa hän ei näytä viihtyvän lainkaan, vaan on oikeastaan kokoajan hengailemassa joko terraarionsa seinissä tai katossa. Jopa nukkuessaan. Ja vaikka ruuan luokse pääsisi nopeammin menemällä terraarion läpi ja turpeen kautta, niin ei; Kyllä sinne madellaan katon ja seinien kautta. Akaattikotilon luonteesta ei voi kyllä oikein mitään kertoa, mutta kiipeilemisen lisäksi Hypnos pitää kylpemisestä ! Aluksi tämä kaveri oli todella, todella nirso ruokansa suhteen, eikä meinannut suostua syömään muuta kuin kurkkua ja salaattia, mutta onneksi ajan myötä myös muut ruuat ovat alkaneet maistua. Kurkun ja salaatin lisäksi mm. tomaatti, bataatti, porkkana ja kesäkurpitsa.

♥ Loppuun vielä pieni video Hypnoksesta.


- - -  - - -

Eris kuittaa, xoxo ಌ
• See you in your nightmares •


8 kommenttia:

 1. Oh, käärmeet on ihania ♥

  Kaupassa! :D Pakko kysyä, että hyppelikö muut asiakkaat pitkin vihanneslaatikoita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ !

   Kratos oli silloin vielä niin pieni ettei kukaan edes huomannut sitä kaulani ympärillä ! XD Tänä kesänä pitää testata uudestaan, kun kaveri on jo iso poika ;)

   Poista
 2. Kratos on kyllä suloinen mutta hypnos aiheuttaa kyllä minussa kylmiä väreitä, ei voi mitään. :D Ei silti, minulla oli joskus rottia lemmikkinä ja monet kammosi niiden häntää ihan hirmuisesti.

  Paljon virtuaalisia halauksia sinulle ihana Oona. ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, eikai ?! :'D Hypnoshan on niin symppis niljake !

   Virtuaalihalauksia myös takaisin ♥ !

   Poista
  2. Symppis omalla tavallaan, mutta en tiedä, etanat on aina olleet mulle hämiksien ohella semmoisia kylmiä väreitä aiheuttavia. :P Mutta sopii kyllä jotenkin sulle todella hyvin, en jotenkaan osais kuvitella sulle mitään tavanomaista lemmikkiä.

   Poista
  3. Aika jännä, että etanat / kotilot :o Mutta juu, tavanomaiset lemmikit eivät ole tainneet koskaan olla minun juttuni. Aina pitänyt näistä eksoottisemmista tovereista :')

   Poista
 3. Hah mun eka viljakäärme Fabio stressaantuu wetboxseissa ja jos joutuu olee liian kauan muualla kun omassa terrassa, täten nahanluonti prokkis oli aina vähän sähläämistä kanssa mutta totutin poitsun muutamien minuuttien kylvetykseen nahanluonnin tiimoilla. Vaikka Fabio ei todellakaan ilmeisesti tykkää vedestä/märästä kylvetykset sujui valvotusti vähemmällä poukkoilulla ja nahkansa loi moitteettomasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kratoskaan ei yleisesti ottaen välitä vedestä lainkaan ! Ei koskaan hengaa esim. vesikulhossa terrassa, eikä lavuaarissa kylpeminenkään ole yhtään hauskaa, paitsi juuri ennen nahanluontia :o Kummallisia nämä kaverit, jotkut käärmeet niin nauttivat vedestä ! Onneksi Kratos ei (ainakaan silminnähden) ollut moksiskaan tästä nahanluonti -terrasta, vaan näytti oikeastaan vain nauttivan.

   Poista