• d e s i r e f o r t h e f u t u r e . b l o g s p o t . f i

sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Saako negatiivisista kommenteista irti mitään positiivista ?

• Hello, My sweet little Bats ♥ !

- - -  - - -

Jokaisella Bloggaajalla on varmasti omat kokemuksensa negatiivisista kommenteista, oli Blogin sisältö sitten minkälaista tahansa. Avointa tekstiä oman elämän kiemuroista tai ulkonäköön liittyviä kuvia. Jokainen Bloggaaja saa  p o i k k e u k s e t t a  jossain vaiheessa elämäänsä osakseen negatiivisia kommentteja, joista jotkut ovat perusteltuja, ja jotkut taas täysin totaalista p####a. Mutta on  a b s o l u u t t i n e n  tosiasia, ettei kaikkia voi miellyttää. Ei ihmisenä, kuten ei myöskään Bloggaajana. Aina löytyy joku, joka ei pidä sinusta tai Blogistasi. Aina löytyy joku, jolla on jotain negatiivista sanottavaa. Mutta voiko tälle asialle tehdä mitään ? Ei. Mutta sen voi tehdä, ettei anna negtiivisten kommenttien vaikuttaa itseensä, mielialaansa tai Bloggaamiseensa. Eikä kaikkea ei pidä ottaa henkilökohtaisesti. Kaikesta ei pidä loukkaantua. Kaikesta ei pidä lannistua. Siinä saattaa kestää aikaa, mutta voin henkilökohtaisesta kokemuksesta kertoa, että negatiivisista kommenteista voi oppia olemaan  v ä l i t t ä m ä t t ä . Ne eivät määritä sinua tai Blogiasi. Ja jos kommentoijat eivät välitä sinusta tai tunteistasi, ei sinunkaan tarvitse välittää heistä. 
   Itse lannistuin aiemmin helposti negatiivisista kommenteista. En tuntenut itseäni hyväksi Bloggaajaksi, jos sain yhdenkin tällaisen kommentin. Otin ne aina todella, todella henkilökohtaisesti ja pyöritin kommentin sanoja päässäni jopa useita päiviä miettien, mitä minä oikein teen väärin. Mutta ajan kanssa sitä oppi ymmärtämään, etten minä todellakaan ole tehnyt yhtään mitään väärin. Nykypäivänä voin ilman  m i n k ä ä n l a i s i a  ongelmia sivuuttaa kommentit jotka ovat tarkoitettu vain mielen pahoittamiseksi, poistaa ne ja unohtaa ne samantien. Ajan kanssa tähän oppii, ja se helpottaa Bloggaamista todella paljon. Jokaisen oma Blogi on jokaisen oma asia. Sinne saa postata juuri sellaisista asioista joista haluaa, eikä negatiivisten kommenttien pidä antaa vaikuttaa siihen mitä itse haluaa tehdä. Lisäksi jos Blogi jakaa mielipiteitä, silloin se on hyvä Blogi.
   Kuten jo sanoin, joskus kommentit ovat negtiivissävytteisiä, mutta siitä huolimatta perusteltuja. Nämä kommentit eivät välttämättä ole niitä jotka lannistavat, vaan niitä ovat ne jotka ovat kirjoitettu puhtaasti siihen tarkoitukseen että ne satuttaisivat, lannistaisivat tai yksinkertaisesti vain v####ilisivat. Tässä kolme esimerkkiä; "Kannattaisko mennä hoitoon?" "Haet vaan huomiota." "Attention whore." Varmasti aika usealle tulivat mieleen kaksi sanaa. Todella kypsää. Mutta valitettavasti tällaisiakin ihmisiä / kommentoijia on, eikä niille valitettavasti voi yhtään mitään. Paitsi sen, ettei anna heille kaipaamaansa huomiota. Tosin hänelle joka nämä kolme edellistä kommenttia oli laittanut, on tässä postauksessa huomiota kerrakseen ja hän lukee tätä tekstiä p###u märkänä. Saimpahan häneltä hyviä esimerkkejä  t ä y d e l l i s e n  ala-arvoisesta ja säälittävästä kommentoinnista. Mutta annanko tällaisten kommenttien vaikuttaa minuun tai Bloggaamiseeni mitenkään ? En. Jos saan tällaisia kommentteja, naureskelen niille hetken, jonka jälkeen poistan ne ja jatkan kuin niitä ei olisi koskaan ollutkaan. Ei tuollaisesta kannata välittää. Ei tuollaisten kommenttien kirjoittaja ole mitään muuta kuin huomiota kerjäävä vihamies ruudun toisella puolella. Väittäisivät he mitä tahansa, usko omaan asiaasi. Kuten olen monen monta kertaa sanonut, minun Blogini on täynnä avointa tekstiä elämäni eri osa-alueista. Ja vaikka joku väittäisi että kirjoitan esim. mielenterveyteen liittyvistä ongelmista vain hakeakseni huomiota, niin siinä sitten väittää. Me Bloggaajat tiedämme itse mitä varten kirjoitamme mistäkin asioista, eikä sitä pidä muuttaa toisten mielipiteiden ja sanojen perusteella. Meillä kaikilla on oma juttumme. Meillä kaikilla on oma Blogimme.

○ Pitää vain oppia hyväksymään ja ymmärtämään
ettei kaikkia voi koskaan tai mitenkään miellyttää.

- - -  - - -

Eris kuittaa, xoxo ಌ
• See you in your nightmares •


8 kommenttia:

 1. Taisi edellisen postauksen kommentit jotenkin iskeä vyön alle, kun piti tällainen teksti kirjoittaa kerta? Kuulostaa itsensä vakuuttelulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten sanoin, tuollaisista kommenteista ei tarvitse välittää. En edes julkaissut kaikkia negatiivisia kommentteja niiden naurettavuuden vuoksi. Ja ei, ei iskenyt. Kommentit inspiroivat minua tähän tekstiin.

   Poista
  2. Miksi melkein aina, kun bloggaaja haluaa puolustaa itseään, tulee kommentteja siitä ettei bloggaaja "kestäisi kritiikkiä" tai "kommentit osuivat arkaan paikkaan"? En tajua tätä asetelmaa, että bloggaajan pitäisi vaan niellä kaikki asiattomuudet eikä saisi näyttää, jos negatiiviset kommentit oikeasti loukkaavat. :O Toki jokainen bloggaaja käsittelee saamansa kommentit eri tavoin, mutta hyvin harvoin todella käännetään asia päinvastoin ja mietitään, miltä itsestä tuntuisi saada kuulla asiattomuuksia, ilkeitä kommentteja tai haukkuja.

   Ja tosiaan, korostan tässä, että mun mielestä kritiikkiä saa ja on suotavaakin antaa, mutta sillä on merkitystä, miten asiansa tuo julki. :) Ja mun mielestä vakavista asioista rehellisesti puhuminen ei ole huomionhakua vaan ihmisillä on erilaisia tapoja purkaa pahaa oloa! :)

   Poista
  3. Olet täysin oikeassa !

   Rakentava, perusteltu kritiikki on aina tervetullutta, eihän kaikkia voi miellyttää :) En vain voi ymmärtää sitä, miksei ihmisillä mene jakeluun blogini tarkoitus. Helvetti, olen kirjoittanut blogia jo ties kuinka monta vuotta, ja se on edelleen samanlainen kuin silloin kun sen aloitin. Ja silti jotkut jaksavat jauhaa tätä paskaa. No, ei voi mitään jos jotkut elävät pää omassa perseessään.

   Poista
 2. Itelle ei kumma kyllä ole hirveämmin blogien puolelle ilmestynyt ilkeitä kommentteja, (ehkä muutaman kerran joskus vuonna nakki ja keppi..) mutta koska esim. ask.fm on täyttä syöpää, sinne tunkeutuu vaikka mitä paskaa jolla yritetään satuttaa tai loukata, tuloksetta :D tiiä sitten oonko outo tai jotain sillä nuo ilkeet kommentit lähinnä piristää miun iltaa, nauran niille hetken (tai no, saattaa siinä mennä päivä tai parikin) ja sen jälkeen joko poistan / vastaan oikein antaumuksella takasin niin ettei kukaan enää uskalla tulla sanoo mitään.
  + se mikä minuu ihmetyttää on se, mikä tarve ihmisillä on tulla pätemään jonkun toisen elämästä josta ne ei tiedä mitään muuta kuin tasan sen, mitä tää kyseinen henkilö on somessa jakanut? (eli suurin piirtein se 0,01% ihan kaikesta) Mut se varmaan tulee jäämään mysteeriksi sillä näitä ihmisiä tosiaan on, eikä niistä tulla pääsemään mihinkään koskaan.

  Tästä nyt varmaan tulee ihan järkyttävän pitkä kommentti, mutta on tosiaan aika huvittava väitös että mielenterveysongelmista kirjoittaminen ja mielenterveysongelmat ylipäätään on huomionhakua. Muistan yhden kerran avautuneeni siitä, että oon onnistunut lopettamaan/huomattavasti vähentämään viiltelyä, ja miusta tuli heti ihan vitun huomionhakuinen emo jolla on aina ranteet auki, jonka pitäs ottaa itteensä niskasta kiinni, hymyillä ja ryhdistäytyä sillä mullahan on oikeesti elämässä kaikki hyvin, kunhan vaan haen huomiota! Jaahas, no jos kerran niin sanotte... : DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttuja tunteita, niin tuttuja tunteita ! Välillä tulee kyllä itsellekin se huvittunut "no jos kerran niin sanotte" fiilis, aina ei voi ymmärtää .. :D Aivan käsittämättömän naurettavaa käytöstä kyllä !

   Poista
 3. Miks sensuroit noita tiettyjä sanoja #-merkeillä? Ottaa ikävästi silmiin ja saa tekstin tökkimään, kun jää hetkeks miettimään sitä sanaa. Ja tässä tekstissä kun oli niitä aika paljonkin... Jokainen kuitenkin tajuaa sen sanan sieltä takaa ja en nyt usko, että täällä blogissa liikkuu sen ikästä porukkaa, että moiselle olis tarvetta...

  Mutta sunhan blogi tämä on, joten saat tehdä just niin kuin ITSE tahdot. Lukijalle (tai ainakaan itselleni) tämä ei vaan tosiaan ole se mukavin vaihtoehto.

  Ps. Tämän EI ollut tarkoitus olla negatiivinen kommentti, joista puhuit tekstissä vaan kritiikkiä! ;3 Fiksuna naisena sen varmaan kyllä ymmärsitkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisia kommentteja on hyvä saada, sillä tiedän että millaisia "tehosteita" tekstissä kannattaa käyttää :) Nyt tiedän, ettei tämä kyseinen "tehoste" toimi niin hyvin kuin aluksi ajattelin ! Ei kaikkea itse välttämättä huomaa tai tiedosta, kun omaa tekstiä lukee.

   Poista