• d e s i r e f o r t h e f u t u r e . b l o g s p o t . f i

keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Eris is Reading; Hyvän ja Pahan merkit.

 • Hello, My sweet little Bats ಌ !

- -  - - -

Löysin vain muutama päivä sitten kirjastosta tämän todella mielenkiintoisen oloisen kirjan; Hyvän ja Pahan merkit, eli taikauskoisten tapojen tarina. By; Ari Turunen. Ja mielenkiintoiseksi teos myöhemmin myös osoittautuikin, sängyssä makoillessani ja kirjan sivujen sanoja silmilläni ahmiessani. Oletko sinä kiinnostunut taikauskosta ja taika-uskoisista tavoista ? Jos vastasit kysymykseen "Kyllä", suosittelen ehdottomasti lukemaan tämän kirjan !

Kyseinen teos johdattaa lukijan taikauskoisten tapojen maailmaan - tapojen, joita arkielämässä emme usein edes huomaa. Miksi noidalla ja luuta ja pirulla sarvet ? Entä miksi jäniksenkäpälä tuottaa hyvää onnea ja seitsemän on onnen luku ? Koputamme puuta ja sylkäisemme mustalle kissalle, mutta emme tiedä minkä vuoksi. Kaikkiin näihin, sekä näiden kaltaisiin asioihin saadaan selvyys tämän kirjan sivuilta. Kirja kertoo erinomaisesti siitä, kuinka rituaaliset tavat ja uskomukset ovat yhä osa meitä, tapojamme ja elämäämme. "Kirjan rakenne on järkeenkäypä ja lohkoo laajan aiheen sopiviin paketteihin. Luvut käsittelevät niin pimeän pelkoa, hirviöitä, poikkeavia yksilöitä, kateutta kuin tuonpuoleistakin. Teos ei ole pelkkä taikauskoisten tapojen käsikirja, vaan se toimii myös mytologian pikakertauksena. Kirjasta selviää niin paholaisen, haltioiden kuin monien muiden supranormaalien olentojen alkuperä. Turunen kirjoittaa paljon myös siitä, miten ihmiset ovat aina erilaisilla rituaaleilla ja onnenkaluilla pyrkineet turvaamaan onnen ja välttämään kateutta. Muun muassa korujen käyttäminen ei ole aina liittynyt pelkästään koristautumiseen. Esimerkiksi korvakorujen tarkoitus on alun perin ollut estää pahoja henkiä tunkeutumasta korvien kautta ihmiseen." By; Pasi Jääskeläinen.


• Alapuolella pari esimerkkiä, jotka poimin Teille luettavaksi kirjojen sivuilta;

"Vanhan sanonnan mukaan punatukkaiset naiset eivät pääse taivaaseen. Sanonta viittaa groteskilla tavalla uskomukseen punatukkaisten naisten paheellisuudesta. Punatukkaisiin ihmisiin suhtauduttiin epäluuloisesti jo muinaisessa Egyptissä. Heitä uhrattiin Osirikselle, koska heidän uskottiin edustavan pahuuden jumalaa, Sethiä, jonka hiukset olivat punaiset ja jonka valtakunta oli punainen autiomaa. Keskiajan Euroopassa punatukkaisia ihmisiä pidettiin niin petollisina ja pahoina, että heitä poltettiin noitina. Juudas Iskarioita esittävissä maalauksissa petturiksi paljastunut opetuslapsi kuvataan  punatukkaiseksi."

"Monissa kulttuureissa myös vasenkätisen ihmisen tapaamista on pidetty epäonnea tuottavana. Oikeaan ja vasempaan, "oikeaan" ja "väärään" on liitetty okkultistisia merkityksiä. Monissa kielissä sanaan oikea sisältyy ylistäviä merkityksiä, kun taas sana vasen on merkitykseltään päinvastainen liittyen usein epäluotettavuuteen. Jos esimerkiksi lintu lensi vasemmalta ohi, se oli epäsuotuisa ennusmerkki. Latinankielinen sana sinister (vasen) tarkoittaa epäsuotuisaa, Kaksoisvirranmaassa oikea käsi oli hyvän enteen käsi, vasen pahan enteen. Saatana istui Jumalan vasemmalla puolella ennen kuin hänet singottiin taivaasta. Viikinkien erimielisyyden jumala Tiw oli vasenkätinen. Epäonnen ja epäjärjestyksen merkitys liitetään myös vasempaan, "väärään" jalkaan. Tästä muistuttaa edelleenkin sanonta "Nosuta väärällä jalalla sängystä", jolla tarkoitetaan, että päivä on ollut jo aamusta alkaen epäonninen, koska on noustu ylös vasemmalla jalalla."

"Kun musta kissa menee tien yli, on tapana sylkäistä olan yli. Näin torjutaan sala-asussa olevan noidan vaikutus. Uskomus oli niin yleinen, että 1200-luvulla elänyt paavi Gregorius IX syytti kerettiläiseksi erästä yhteisöä, koska sillä oli paljon mustia kissoja. 1600-luvun lopun Malmön noitaoikeudenkäynnissä noidaksi epäilty Marine Brennewijn tunnusti, että hän pystyi elämänsä aikana ottamaan itselleen yhdeksän kertaa kissan ulkomuodon. Siksi sanotaan, että kissalla on yhdeksän henkeä."

- -  - - -

ಌ Quit, Eris Von Sin.
• See you in your Nightmares •


7 kommenttia:

 1. Miksi et julkaissut viime postaukseen laittamaani kommenttia? Kysymys oli mielestäni ihan asiallinen, joten jäin suuresti ihmettelemään asiaa.

  VastaaPoista
 2. Mikä kommentti mahtaa olla kyseessä ? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä oli kommentti, jossa kysyin muokkaatko kuvistasi viiltelyarpesi pois.

   Poista
  2. Anteeksi kamalasti, olen näköjään sitten vahingossa poistanut kommentin epähuomiossa ! Näin siis ei ollut tarkoitus tehdä. Mutta siis; Ei, en muokkaa. En käsittele kuviani sillä tavalla että häivyttäisin arpeni pois :) Ne joko näkyvät tai eivät näy. Onneksi nykypäivänä esim. käsieni arvet ovat haaleita, eivätkä enää tummia.

   Poista
 3. Näyttää kyllä aika maukkaalta lukemiselta,
  pittää lainata tuo kirja kirjastosta!
  Kiitosta vinkkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ! Itselle tämä oli kirja, jonka luin yhdeltä istumalta ! :)

   Poista
 4. Historia/tosipohjaisista jutuista kun näyt tykkäävän. Niin kannattaa tutustua kirjaan.

  Olevaisen yöpuoli : Vaimosniemen kummitus ja 50 muuta poltergeistia

  Paperiversio taitaa olla jo historiaa mutta sen voi ladata vielä netistä.

  VastaaPoista