• d e s i r e f o r t h e f u t u r e . b l o g s p o t . f i

torstai 10. joulukuuta 2015

Kommentointi Somessa.

• Hello, My sweet little Bats ಌ !

- -  - - -

Tämä aihe on ollut varmasti lähes tulkoon jokaisen some 
käyttäjän huulilla, tai ainakin mielessä. Mitä toiselle voi 
sosiaalisessa mediassa oikein sanoa ? Missä menee raja ? 


Myös pahalapsi on tarttunut aiheeseen viimeisimmällä videollaan, ja nyt jaan 
hieman myös omia ajatuksiani sen sisältämästä aiheesta. Miksi somessa toiselle 
voi sanoa jotain, mitä ei kuitenkaan kehtaa tulla sanomaan päin toisen naamaa ?

Kaikki saavaat joskus negatiivisia kommentteja, niiltä ei voi välttyä. Mutta ei niistä tarvitse välittää, saati ottaa niin tosissaan, sillä jotkut tunnetustikin kirjoittavat kommentteja ihan vain ilkeyttään. Mutta itsehän en ymmärrä näitä kommentoijia laisinkaan. Ei minulle tulisi mieleenikään mennä kommentoimaan jollekkin, että "Hyi v*ttu sä oot ruma", tai "Miten sä kehtaat näyttää tolta". Mutta jotkut todistetusti näin tekevät. Siis ei. Ei, ei, ei. Itse en tekisi tätä somessa, enkä myöskään kasvotusten. Minulla on rajani. Mutta miksi joillakin on rajat kommentoinnin kanssa ja joillain ei ? Miksi jotkut voivat ilman minkäänlaista häpeää tai katumusta kirjoittaa tällaisia kommentteja, mutta eivät kuitenkaan uskalla tai kehtaa tulla sanomaan asiaansa kasvotusten ? Miksi asioita voidaan sanoa somessa (yleensä aina Anonyymi -nimimerkin takaa), mutta ei todellisessa elämässä ? Kommentoija on turvallisesti tunnistamattoman nimimerkkinsä takana, eikä näin ollen "jää kiinni" kommentistaan. Tämä ei kuitenkaan tee loukkaavasta ja ala-arvoisesta kommentoinnista hyväksyttävää. Mutta miksi jotkut vaikuttavat ajattelevan ja tuntevan näin ? En tiedä. En totta tosiaan tiedä. Kaikella on rajansa. Myös somessa kommentoimisella. Mutta missä se raja menee ? Vai onko ihmisillä vain omat henkilökohtaiset rajansa ? Tässä tapauksessa tosin huomataan, ettei joillain ihmisillä ole niitä ollenkaan. Pitäisikö ihmisille alkaa lapsesta saakka opettamaan kädestä pitäen, että somessa loukkaavat kommentit eivät ole sen hyväksyttävämpiä kuin kasvotusten ilmaistut herjat vain toisen mielen pahoittamiseksi. Pitäisikö opettaa, että jos ei kehtaa sanoa asiaansa kasvotusten toiselle ihmiselle, voi kommentin jättää kokonaan kirjoittamatta myös sosiaalisessa mediaassa ? Kyllä. Kyllä pitäisi. Sillä onhan tällainen touhu nyt aivan käsittämättömän naurettavaa ..

- -  - - -


- -  - - -

ಌ Quit, Eris Von Sin.
• See you in your Nightmares •


4 kommenttia:

 1. Tosi kliseistä sanoa näin, mutta ne jotka tota ilkeetä kommentointia harrastaa ni painiskelee aika suurien ongelmien kanssa. Se kommentoiminen ei voi johtua mistään muusta kuin surkeasta itsetunnosta. Ja se surkea itsetunto kattaa tosi monta asiaa, esimerkiksi kateuden. Ihminen jolla on hyvä itsetunto, ei koe tarvetta tuhlata aikaa muiden lyttäämiseen eikä kadehdi ketään. Netissä sitä omaa pahaa oloa on ton kommentoinnin kautta helppo purkaa, samoin kuin ihan vaan perinteisesti jauhamalla selän takana paskaa jne.
  Tietenkin sit kans on ne ihmiset jotka tekee tota ihan puhtaasti siks, että saa jotain nautintoa muiden ihmisten huonosta olosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi täysin ja ehdottomasti samaa mieltä ! Keskustelin yhden kaveini kanssa aiheesta ja hän sanoi lähestulkoon täysin samaa mitä sinä nyt.

   Poista
 2. ensimmäinen anonyymi on luultavasti oikeassa tuossa asiassa. Silti mielestäni myöskään se huono itsetunto ei ole mikään "syy" kirjoittaa negatiivisesti toisesta ihmisestä. Minulla on esim aina ollut vähän huono itsetunto ja olen tuntenut kaikki itseäni parempina...silti en koskaan ole halunnut haukkua ketään ja miksi haukkuisin. Olen halunnut vain kehua ja sanoa hyvää. Minusta tuntuu että näitä paskoja kommentteja tulee ihmisiltä jotka ovat niin kateellisia toiselle että haluavat haukkua tai sitten yksinkertaisesti haluavat vain loukata. En ymmärrä näitä ihmisiä ollenkaan.

  VastaaPoista