• d e s i r e f o r t h e f u t u r e . b l o g s p o t . f i

lauantai 30. heinäkuuta 2016

Käsittämättömiin sfääreihin mennyt kasvojen kuvankäsittey.

ಌ Hello, My sweet little Bats !

○ Tällä kertaa luvassa hieman avautumista.

  •  •    •  •  

Mikä siinä on, että kasvot pitää muokata todellisuudesta tunnistamattomiksi ? Iho virheettömäksi ilman huokosen huoksta tai varjon varjoa, meikki niin täydelliseksi ettei sellaista todellisuudessa kukaan tai mikään saisi aikaiseksi, ja koko operaation lopuksi omien kasvojen muodotkin ovat kadonneet jäljettömiin täysin muokattujen, uusien kasvojen tieltä. Toki minäkin harrastan kasvojen käsittelyä, mutta lähinnä niiden perus asioiden ympärillä. Suurimpien virheitten (lähinnä vain näppyjen) poistot, sävyjen muutokset ja tarkennukset. Mutta en käsittele ihoani kauttaaltaan kuin minkäkin posliinin näköiseksi ja tee koko meikkiä pienintä piirtoa myöten paremmaksi muokkausohjelmalla. En, koska en koe siihen tarvetta. En, koska näytän hyvältä ilman sitäkin. Minun ei tarvitse näyttää sosiaalisessa mediassa täysin eri ihmiseltä kuin todellisuudessa. Minun ei tarvitse käsitellä viimeisen päälle ja pidemmälle jok'ikistä kuvaa jonka itsestäni lisään ja jaan internetin ihmeelliseen maailmaan. Enkä ymmärrä miksi muidenkaan tarvitsee. Onhan se varmati kivaa katsoa aikaansaannostaan ja huomata näyttävänsä täydellisen virheettömältä ja paremmalta vaikka kuinka kauan kestäneen editoinnin jälkeen, mutta mitä sillä loppuenlopuksi voittaa ? Ei yhtikäs mitään. En ainakaan minä keksi mitään. Monesti olen törmännyt siihen, että ihmisiä kehutaan maasta taivaaseen sosiaalisessa mediassa heidän upeudestaan ja kauneudestaan ja täydellisyydestään, mutta kun heidät on tavattu todellisuudessa, on todettu että "Eihön se näyttänyt yhtään samalta kun kuvissa." Miksi siis yrittää kuvien myötä väittää olevansa muuta kuin oikeasti on ? Parasta ja huvittavinta on seurata, kun jotku laittavat "meikittömiän kuvian" muiden nähtäville, mutta enemmän kuin selvästi voi huomata että kasvot on kauttaaltaan käsitelty, ja vielä monella eri tavalla.


Tällä kertaa minulla ei tämän enempää asiaa ollut. Piti vain päästä hieman purkamaan ajatuksia ja tuntemuksia asian tiimoilta. Jotkut ihmiset nyt vain menevät tämän kanssa ihan helvetisti liian pitkälle. Ainakin jos minun mielipidettäni kysytään. En ala puhumaan heistä tunnistettavasti, mutta eivätköhän he tiedä hyvin itsekin mitä tekevät. Ja ennenkaikkea, kuinka valehtelevat niin itselleen, mutta myös muille ihmisille. Jotkut kun ovat niin herkkäuskoisia, että uskovat kaikkien niiden lukemattomien viimeistä piirtoaan myöten muokattujen kuvien näyttävän todellisuuden, vaikka oikeasti he eivät tunnistaisi kuvassa olevaa ihmistä samaksi, jos hän kävelisi kadulla vastaan. Kaikkea sitä ihmiset tekevätkin saadakseen osakseen muiden huomion sekä kehuja. Mitään muuta syytä tähän jo käsittämättömiin sfääreihin meneelle kasvojen editoinnille en valitettavasti keksi.

  •  •    •  •  


  •  •    •  •  

ಌ Quit, Eris Von Sin.
• See you in your Nightmares •


4 kommenttia:

 1. Kyllä sitä itsekkin muokkaa kuviansa sen verran, että "ylimääräiset" naamasta veke ja vähän siistii kasvoja. Ihan sama vaikka ei muokkaisi omia kuviansa ihminen näyttää AINA erilaiselta kuvissa kuin livenä. Kukaan kun ei näe ihmisiä livenä miltä näyttää still kuvassa. Täysi mahdottomuus. Itsehän en pidä pahana ollenkaan kuvien muokkausta jos nyt ei mene liiallisuuksiin, että näyttää jo luonnottomalta. Enpä näe mitään pahaa muokata kuviansa vähän edustavammaksi, jos nyt näyttää kuitenkin itseltänsä. Minullakin on kuvissani tietynlainen tyyli niin tottakai haluan siitä pitää kiinni. Niinkuin sinullakin on oma tyylisi. Entiedä oliko vähän off topic, mutta näitä ajatuksia tämä kirjoitus herätti :)

  -Iina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, eihän kukaan näytä täysin samalta muokkaamattomissakaan kuvissa kuin oikeasti. On sellainenkin väite, että ihminen lisää alitajuisesti sosiaaliseen mediaan kuvan missä näyttää vähiten itseltään ! Mutta tosiaan; Olen kanssasi täysin samoilla linjoilla :) Kummastelen vain tätä ääripäätä. Sitä, miten he ylipäätään oikein jaksavat käsitellä jok'ikinen päivä kuvia kuvien perään sen tietynlaisen lopputuloksen saamiseksi, joka on kaikkea muuta kuin realistinen. Ja sitten perään vielä väitetään kaiken olevan aitoa. *Huokaus*

   Poista
 2. Ite ainakin muokkaan kuvani, koska en aina halua ulkoisesta itsestäni kuvia vaan persoonastani siitä henkilöstä joka olen sisäisesti. Olen itsekkin katsonut joidenkin kuvia, jotka tosiaan ovat photoshopanneet viisi vuotta yhtä kuvaa ja ihmetellyt, että miksi jo valmiiksi kaunis ihminen tekee moista, mutta ei se multa ole pois :)

  Itse käytän paljon appeja joilla saa esim muokattua piilarit silmiin (koska en voi oikeasti niitä käyttää) Ja joitain valokikkoja ja silmiä hiukan suurennan, koska olen kyllästynyt "sian silmät" kommenttiin. Tosin mulla on myös kuvia, joissa olen ihan vaan oma itseni ilman meikkiä ja meikin kanssa.

  Eniten itseä häiritsee uutisotsikot, joissa kehutaan jonkun natural selfietä ilman meikkiä ja kun menee kuvaan on siinä muijalla pakkelia enemmän kun laki sallii. Uskon, että miehen silmä ei ole niin tarkka erottamaan taitavan meikkaajan aiheuttamaa harhaa "Luonnollisuudesta" kuin naisen silmä.

  Kiva oli löytää sun blogi taas. Olin jo unohtanut sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että löysit takaisin ♥ !

   Tekisi mieli repiä silmät päästä kun postataan niitä "meikittömiä" kuvia, jotka todellisuudessa ovat täynnä meikkiä ja / tai kuvankäsittelyä .. Miksei voida edes sillointällöin olla luonnollisia kaikkien niiden näppyjen, ryppyjen ja varjojen kanssa ? Kyllähän minäkin näitä joskus säädän, mutta en käsittele kuvia todellisuudesta tunnistamattomaksi. Varsinkaan jok'ikistä kuvaa !

   Poista