• d e s i r e f o r t h e f u t u r e . b l o g s p o t . f i

sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Vote for Voxra.

ಌ Hello, My sweet little Bats !

  •  •    •  •  

Vanhemmat seuraajani varmasti muistavat, miten Blogini oli aiemmin painottunut mielenterveysongelmiini ja muuhun vastaavaan. Ja syystäkin. Mutta sitten päätin että jääköön diagnoosiviidakko pois Blogistani, ja näin postauksista tulisi enemmän lifestyle -mallisia. Mutta nyt olen jälleen tilanteessa, jossa vanhan Blogini ajatus- ja kirjoitusmaailma kiipii yhä vain ylemmäs, ylemmäs ja ylemmäs hautakuopastaan kohti kirkkaasti sokaisevaa, kuin polttavaa päivänvaloa .. 

Hyvinkäälle muuton varmistuttua päätin, että asioille on nyt alettava tekemään jotain. Elämäni ei voi jatkua sellaisena kuin se on jatkunut jo niin monta vuotta, kokoajan vain pahentuen, pahentuen ja pahentuen. Ensin kävin Järvenpäässä lähetearvioinnissa, josta päädyin Hyvinkään mielialapoliklinikalle. Olen tavannut hoitajan nyt kerran kahdenkesken, sekä kerran lääkärin kanssa. Päädyimme lopulta seuraavaan: Aikaisintaan 3 kuukauden päästä alamme hoitajan kanssa etsimään minulle terapeuttia, jonka kanssa aloitan ainakin 3 vuotta kestävän psykoterapian. Tämä on siis nyt ainakin alustava suunnitelma. Sitä ennen tapaan hoitajaani ainakin kerran, joskus jopa kaksi kertaa viikossa, ja selvitämme yhdessä hieman tarkemmin diagnoosejani. Kaikki on niin epäselvää lukemattomissa papereissani. Myöskin lääkitykseni koki pienimuotoisen muutoksen lääkärikäynnin päätteeksi; Seroquel Prolong 600 mg iltaisin pysyy entisellään, mutta vain parin päivän päästä lopetan Sertralinin syömisen (100 mg → 50mg) kokonaan, jonka tilalle lääkäri määräsi uutta, minulle aiemmin täsyin tuntematonta lääkettä nimeltä Voxra, jota alan ottamaan Sertralinin tilalla 150 mg aamuisin. Toivon tosiaan, että tämä amfetamiinijohdannainen Voxra toimisi toivotunlaisesti, mutta sitä täytyy odottaa parisen viikkoa. Nyt vain pieniä pillereitä naamaan, sormet tiukasti ristiin ja toivomaan parasta ja pelkäämään pahinta.

Mutta kyllä tämä tästä. Nyt keskityn vain ja ainoastaan hoitooni ja terapiaani, enkä anna minkään tulla niiden tielle.

  •  •    •  •  


  •  •    •  •  

ಌ Quit, Eris Von Sin.
• See you in your Nightmares •


18 kommenttia:

 1. Voxra on kyllä lääkkeistä viimeisin mitä kannattaa syödä... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka niin ? Kerro ihmeessä jos sinulla on kokemuksia ! Tahdon ehdottomasti kuulla :)

   Poista
 2. Olen kanssa lukenut paljon huonoja kokemuksia Voxrasta. Kannattaa netistä lukea kokemuksia. Paljon oli puhetta myös Far From Perfect-blogissa, kirjoituksessa missä kertoo kyseisestä lääkkeestä. Lukemani perusteella kannattaa todella varautua pahimpaan, mutta toisilla myös helpottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä lukenut erilaisia keskusteluja Voxrasta, ja aikalailla 50/50 ovat kokemukset, ellei jopa enemmän positiivisen puolelle :) Mutta eiväthän kaikki lääkkeet sovi kaikille. Joillekin joku lääke on täydellinen ja toiselle siitä on vain ja ainoastaan haittaa, haittaa ja haittaa.

   Poista
 3. Rohkenen kyllä olla anonyymin kanssa eri mieltä. Mulle Voxra on ollut haitattomin lääke kaikista, sekä myös paras, koska monasti SSRI:t on tappaneet tunne-elämää huolella. Voxra ei. Ja se tunne-elämän latistuminenkin itsessään masentaa. Enää en Voxraa syö, koska se nosti mun verenpainetta liikaa. Normaalisti mulla on tosi alhainen 90/65 pintaan, voxran johdosta 120/90 ja mä olen herkkä tuntemaan ikävästi niin verenpaineen nousun kuin laskunkin migreeninä. Mutta. Eihän se kaikille aiheuta tota ja 120/90 oli osasto-olosuhteissa mitattu, joten stressilläkin oli varmasti osansa. Sitä paitsi Voxra on ainoa, jonka sai lopetettua kertalaakista seinään.

  Ainoa miinuspuoli, jonka keksin, on se, että aiheutti unettomuutta, mutta sulla varmaankin Seroquel kumoaa sen liiallisen piristävän vaikutuksen.

  Kaikilla lääkkeillä toki on haittansa, eikä Voxrakaan varmasti mikään hemmetin terveystuote ole, mutta en mä keksi miksi sitä EI kannattaisi kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että joillekin toimii ja joillekin ei. Tuskin kellekään määrätään osaavan lääkärin toimesta lääkettä, jota ei olisi koettu toimivaksi tietynlaisissa olosuhteissa ja tietynlaisilla ihmisillä. Todella harmillista tuo verenpaineen kanssa säätäminen .. Onneksi oli kuitenkin kyseessä lääke jonka lopettaminen on helppoa ! :)

   Voxran toimiminen minulla niin miten sen odotetaan toimivan, olisi aivan käsittämättömän upeaa ! Saisin elämääni niin paljon paremmalle tolalle.

   Poista
 4. Itsekin voin kyllä kertoa, että paraneminen mun kohdalla alkoi vasta kun aloin syödä Voxraa, sitä ennen 3 vuotta SSRI-lääkkeitä, ja olo pysyi tasaisen paskana vaan koko ajan. Vuoden jälkeen kun olin Voxraa syönyt, saatoin jo lopettaa lääkkeen käytön koska vointini oli niin hyvä. Eihän se tietenkään kaikille sovi, mutta itselleni ainakin Voxra ollut pelastus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana kuulla että sinulla kävi näin hyvin ! Toivottavasti minullakin edes tuonne päin :)

   Poista
 5. Hienoa että uskallat kokeilla tuota lääkettä muiden negatiivista kokemuksista huolimatta koska olet kyllä ihan oikeassa siinä että mikä sopii toiselle, ei sovi toiselle ja toisinpäin. Se selviää aina vain kokeilemalla ja arvostan kyllä niitä jotka jaksaa noita lääkkeitä kokeilla, itse kyllästyin siihen rumbaan muistaakseni jo kolmannen lääkkeen kohdalla.
  Ihanaa muuten että saat apua tuohon terapeutin etsintään hoitajaltasi, itseäni ei auttanut kukaan siinä vaan sain kaiken työn tehdä itse ja oli kyllä kieltämättä todella hankalaa.
  Nyt toinen vuosi psykoterapiassa takana ja myönnän että olisi pitänyt käyttää sopivan terapeutin etsintään enemmän aikaa ja vaivaa mutta kun se oli niin stressaava prosessi niin sitä otti vaan sen kenellä oli kelan tukemaan terapiaan pätevyys ja joka vaikutti ihan ok:lta. Muista siis ehdottomasti kuunnella itseäsi ja käydä vaikka muutamankin kerran saman terapeutin luona tutustumiskäynnillä jotta varmistuu se että teillä ns. natsaa.
  Tsemppiä ihana Eris! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Mary ♥ !
   Kyllä tässä nyt on jo pitkään ollut sellainen tilanne, että jotain pitää saada tehdyksi. Kun lääkäri sanoi, että minun pitää itse hankkia terapeutti, hoitajani huomasi järkyttyneen ilmeeni ja sanoi heti auttavansa minua. Todella harmi, ettei sinua ole autettu .. Aika ihmeellistä, kun mielestäni on itsestäänselvyys, että tällaisessa tehtävässä saisi apua ja tukea ! :o

   Poista
  2. Meillä taidettiin vedota jotenkin siihen ettei toisen työpaikan terapeutteja saa suositella tms, ihme juttu kyllä. :s

   Poista
  3. No johan on kumma ! Ihme toimintaa. En ymmärrä.

   Poista
 6. Kyllä sitä Voxraa kannattaa kokeilla! Oma kokemus siitä oli ristiriitainen. Sain siitä tarvitsemaani toimintakykyä, mutta sen haittojen (ja 300mgn noston) takia se vaihdettiin. Se toi mm. kipuja/tunnottomuutta raajoihin ja isommassa annoksessa toimi "liian hyvin", enkä voinut keskittyä. Unta taisin saada siitä huolimatta.. Tajusin sen lopetuksen jälkeen, että se itsellä lisäsi ärtymystä/ itsetuhoisia ajatuksia. Että aika yksilöllistä on se, miten lääke vaikuttaa. Siksi ei pidä vain luottaa muiden kokemuksiin, vaan mennä ns. vaikeaa kautta ja kokeilla mikä itsellä toimii. Kyllä se sitten siitä lähtee, kun lääkityksen saa itselle sopivaksi. Toki tuon terapian saaminen auttaa myös! :)

  Tsempit sulle! Hyvä kuulla, että olet päättäväinen hoitosi ja oman hyvinvointisi suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Pakko tässä on nyt alkaa päättäväisemmäksi, muuten elän tässä tukalassa sumussa koko lopun elämääni. Lääkkeiden kanssa on ihan sama kuin vaikka alkoholin kanssa. Kaikille ei vain sovi. Joillekkin alkoholi saa agressiivisen olotilan ja toisille hilpeän. Joillekin sopii yksi ja lääke ja toiselle ei lainkaan. Toivottavasti tämä päättäväisyys lääkityksen suhteen vain kesstää :)

   Poista
 7. Eiköhän kaikkien kannata itse kokeilla, mikä lääke kenellekin sopii. Mulle Voxra oli pelastus, ensimmäinen masennuslääke jonka tehon itse huomasin, ja huomaan edelleen. Syön sitä tosin kaksisuuntaiseen, Abilifyn kyljessä. Täysin eri tilanne siis. Toivottavasti sinäkin saat lääkkeestä hyötyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon todellakin näin !
   Hyvä että siitä on sinullekin ollut hyötyä ♥

   Poista
 8. Tuleeko sun miehestä postausta? :) Ootte tosi sulosen ja yhteensopivan oloinen pari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos paljon ♥ ! Ehkä jossainvaiheessa tulee jonkinlaista postausta, mutta ei ihan vielä :) Tapailemme vasta, mutta emme vielä seurustele "julkisesti", vai miten sen nyt sanoisi järkevästi ..

   Poista