• d e s i r e f o r t h e f u t u r e . b l o g s p o t . f i

perjantai 30. kesäkuuta 2017

In my Sleepless Nights, the Monster waits ..

ಌ Hello, my sweet little Bats ! 
• I hope you leave a comment after your visit • 

•  •  •    •  •  •

Maanantai - Tiistai välinen yö. 
→ Unta: 1 tunti. Sängyssä: 6 tuntia. 

Tiistai - Keskiviikko välinen yö. 
→ Unta: 1 tunti. Sängyssä: 4 tuntia.

Kaikki lääkärit ovat luovuttaneet, mitä tulee nukkumiseeni. Mikään ei auta, eikä kukaan enää jaksa edes yrittää auttaa. Kun ongelmanani ei ole nukahtaminen, vaan itse nukkuminen. Kun en vain yksinkertaisesti pysy unessa. Kun untani terrorisoivat painajaiset, sätkiminen, potkiminen, huutaminen sekä itseään unissaan hakkaaminen ja muutenkin satuttaminen. Ennen Voxraa tilanteeni oli kamala. Silloin vielä luulin, että kaikki on ihan OK. No ei todellakaan ollut. Ei tosin ole vieläkään, mutta sentään hieman paremmin. Tuolloin en nukkunut sen paremmin kuin nytkään, enkä tämän johdosta jaksanut myöskään päivällä tehdä mitään.  En lähestulkoon yhtään mitään. Kaikkeen minun piti oikeasti psyykata itseäni niin henkisesti kuin fyysisesti, etten vain purskahtaisi itkuun pelkästä väsymyksestä. Voxran ansiosta saan nykyään juuri sen verran "energiaa", että pystyn ( vaihtelevalla onnistumisprosentilla ) hoitamaan rakkaat lemmikkini, siivoamaan, tekemään ruokaa ja muut ns. normaalit arjen askareet. Mutta jos en söisi tuota piristävää amfetamiinijohdannaista .. En pystyisi pitämään arkea edes sen vertaa kasassa kuin nyt pystyn. Eikä sekään ole paljoa. Pystyn tekemään juuri ja juuri kaiken pakollisen. Mutta sentään edes sen. En edes muista millaista on tuntea itsensä energiseksi.

Olen kokeillut ja käyttänyt ties mitä unilääkkeitä vuosin aikana. Atarax, MelatoniiniLevomepromazine, Mirtazapin .. Onhan näitä. Mutta mikään ei ole auttanut. Kaikki unilääkkeet vaikuttavan vain ja ainoastaan nukahtamiseen, jonka kanssa minulla ei ole minkäänlaisia ongelmia. Sillä vanhan Seroquel Prolongin ( 600 mg ) ansiosta minua alkaa kyllä väsyttämään. Mutta ei ole ollut mitään väliä mitä lääkkeitä olen niellyt kurkustani alas. Sama kauhutarina jatkuu yöstä toiseen, eikä apua näy missään. Terapeuttini on toivoton. Lääkärini ovat toivottomia. Enkä minä jaksaisi enää sitä loputonta taistelua eri lääkkeiden kanssa. En ole vähään aikaan edes syönyt mitään "unta tukevia" lääkkeitä Seroquel Prolongin rinnalla, kun ei siinä ole ollut mitään järkeäkään kaikkien lääkkeiden toimiessa samalla tavalla. Eli eivät minun kohdallani oikeastaan millään tavalla.
   Sitten ovat tietysti muut apukeinot. Unirytmin ylläpitäminen, paremman sängyn sekä tyynyjen ja peittojen hankkiminen, rentoutusharjoitukset, liikunta, ruokavalio, kofeiinin / alkoholin / nikotiinin käyttö .. Mutta nämäkään eivät ole auttaneet. Unirytmini olen aina pitänyt ns. normaalina, enkä eläkkeellä olostani huolimatta valvo öitä ja nuku päiviä tai muuten vain omaa vituiksi mennyttä rytmiä. Uusi sänky ei auttanut. Liikunta ei auttanut. Uusi ruokavalio ei auttanut. Kofeiinin, alkoholin ja nikotiinin vähentäminen ei auttanut. Ehkä joitain ihmisiä vain ei ole luotu nukkumaan hyvin .. ?
   Mutta koska ihmismieli ja -kroppa tarvitsevat unta selviytyäkseen, n. kerran viikossa kohtaan yön, jolloin saan nukuttua paremmin kuin muina öinä. Viimeksi nukuin n. 12 tuntia vain n. 6 kertaa heräten. Mutta sitten nuo tutut samat vanhat yöt, painajaiset ja kohtaukset saapuvat jälleen kuten aiemminkin. Ja sama helvetti jatkuu jälleen.

Entä Sinä ?
- Kärsitkö sinä jonkinlaisesta unihäiriöstä tai useammasta ?

 •  •  •    •  •  •


let me hear you scream [ inside my head ] .

 •  •  •    •  •  •

ಌ Quit, Eris Von Sin.
• See you in your Nightmares •
xoxo, and a lil' bite !


4 kommenttia:

 1. Lääkkeet ja niiden ylenmääräinen käyttö yleensä johtaa unettomuuteen... vuosia erilaisia lääkkeitä, en ihmettele yhtään jos aivot ovat piloilla ja ei uni tule. Valitettavasti :/ Lääketehdaiden uhreja on paljon eikä moni edes ymmärrä, että monet oireet johtuvat ihan vain niistä lääkkeistä joiden pitäisi parantaa ja sitten annetaan vain lisää lääkkeitä ja lopulta ihminen on kyvytön mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syön mahdollisimman vähän lääkkeitä, ja olen yrittänyt olla ilman, mutta se on yksinkertaisesti vaarallista niin minulle kuin muille. Mitähän kaikkea syön näiden mielialalääkkeiden lisäksi .. Migreeni ja pahoinvointilääkkeitä, B12 vitamiini lisää, e-pillerit .. Muistan kyllä, että jotkut lääkkeet vaikuttivat uneeni silloin joskus, mutta jostain syystä uskon että lääkkeeni eivät aiheuta tällaista mitä joudun kokemaan lähes joka yö. Pointtisi on toki totta, mutta omalla kohdallani epäilen tätä. Mutta eihän sitä koskaan voi tietää, mikä tulee loppuenlopuksi auttamaan ! Vai pystyykö tähän auttamaan mikään yhtään mitään ..

   Poista
 2. En komppaa missään nimessä aiemman kirjoittajan syytöksiä siitä että lääkkeet ois voinut sulle ton kaiken aiheuttaa, mut ootko ihan varma että sulla oli nuo ongelmat jo ennen Seroquelin aloittamista? Se aiheuttaa todella yleisesti öisiä tuskia ja hulluja unia heräilyä monille. Toisia se sit taas vain auttaa pysymään unessa, kuten esimerkiksi minua itseäni, joten en todellakaan yritä mustamaalata ko lääkettä, mutta lähipiirissä on ihmiset joutuneet tuon lopettamaan juuri noista vaikeista uniongelmista johtuen...
  Ja toinen mikä tuli mieleen, että jos tuo Voxra ei tunnu pitävän sua riittävän pirteänä päivisin, niin onkp teillä koskaan ollut lääkärin kanss puhetta esim Concertasta joka on vähän vahvempi amfetamiinijohdannainen? Sitä käytetään yleensä adhd:n tai narkolepsian yliväsymyksen hoitoon, mut kukaties vaikka vois parantaa sunkin elämänlaatua.

  VastaaPoista
 3. Moikka O! Oon seuraillut sun blogia pitkään ja samaistunut moniin juttuihin. Uniongelmat on tosi pahoja ollut itselläkin lapsuudesta johtuen. Mitkään lääkket ei auttanut, ja niistä tuli huonoja sivuvaikutuksia muutenkin, koko päivän väsymystä ja metallin maku suussa mitä ei saanut huuhdottua pois. Ainoo asia mikä auttanu ilman sivuvaikutuksia on ollu indicainen kannabis. Ollaan sit rikollisia, mutta ainakin voin paremmin!

  VastaaPoista